Beroep autoverkoperHier meer info over het beroep autoverkoper. Alles over wat doet een autoverkoper  en wat verdiend deze persoon in Nederland. Als autoverkoper adviseert u over de aanschaf van nieuwe maar ook tweedehands auto’s en zorgt u voor ondersteuning ben biedt u hierbij nazorg en uiteraard verkoopt u ook auto’s. Als autoverkoper neemt u alle wensen en behoeften van de klanten op en houdt u rekening met een door hen opgegeven budget. Rekening houdend met al deze facetten gaat u als autoverkoper op zoek naar een voor de klant passende auto. De klant zal de auto uiteraard uit willen proberen, hiervoor kunt u als autoverkoper een proefrit aanbieden. Als de klant besluit dat hij of zij de auto aan wil schaffen, zorgt u als autoverkoper ervoor dat de bestelling alsmede de levering van de auto in orde komt en draagt u zorg voor een goede financiële en administratieve afhandeling van de koop.

Taken van de autoverkoper

  • Het op juiste wijze aanspreken van de klanten en goed naar zijn of haar behoeften en wensen luisteren.
  • Informatie en advies over auto’s geven die passen wij wat de klant zoekt en ook binnen zijn of haar budget passen.
  • Een proefrit aanbieden als de klant de auto graag uit zou willen proberen.
  • De financiële en administratieve kant van de verkoop correct afhandelen alsmede de logistiek omtrent de verkoop van auto’s.
  • Goede nazorg aan klanten bieden om er zo voor te zorgen dat de klanttevredenheid optimaal is.
  • Volledig op de hoogte zijn en blijven van kennis omtrent de automarkt.

Wat verdiend een autoverkoper?
Het beroep Autoverkoper verdiend bij de start €2100 en dit loopt op naar €2.670 euro per maand. Wij gaan uit van een leeftijd van 30 jaar op basis van 38 uur per week. Deze indicatie is exclusief vakantiegeld en bonussen. Alle onderstaande bedragen zijn bruto en excl. vakantietoeslag. Houdt er ook rekening mee dat het hier om salarissen gaat en dus alleen over loon uit loondienst.

[wp_ad_camp_3