Een voorbeeld sollicitatiebrief conducteur. Deze brief kunt u als voorbeeld gebruiken om een goede conducteur sollicitatiebrief te kunnen schrijven.

Advertentietip

Eigen naam (voluit of afkorting van de voorletters)
Adres
Postcode en WOONPLAATS (altijd volledig in hoofdletters)

Naam geadresseerd bedrijf
Naam van de ontvanger van de brief (t.a.v. Is hierbij niet noodzakelijk er voor te zetten)
Adres van de geadresseerde
Postcode en STANDPLAATS (altijd volledig in hoofdletters)

Plaats, datum van schrijven van de sollicitatiebrief (Amersfoort, 9 juli 2018)

Betreft: Sollicitatie Conducteur

Geachte heer/mevrouw naam van de ontvanger van de brief (Geachte meneer Spoorweg)

In de Telegraaf van dinsdag 9 juli jl. kwam ik uw advertentie tegen voor de openstaande functie van conducteur bij de Nederlandse Spoorwegen. Het lijkt mij een uitdagende functie waarbij veel verantwoordelijkheid komt kijken. Middels dit schrijven wil ik mij graag voorstellen als kandidaat voor de functie van conducteur.

In de advertentie voor de vacature van conducteur kwam naar voren dat er voor de functie een interne opleiding genoten dient te worden en dit sprak mij enorm aan. Een opleiding waarbij geleerd wordt hoe je met de verantwoordelijkheid moet om gaan en hoe je klantgericht te werk gaat in een tram, bus, metro of trein. Mijn vooropleiding heb ik genoten aan het ROC midden Nederland richting de dienst sector. Doordat een conducteur ook een dienst levert aan alle reizigers past de vacature ook bij mijn vooropleiding.

Ik heb een proactieve houding en ik hou ervan om als gastheer op te treden en klanten een gerust gevoel te geven. Verder ben ik heel gemotiveerd en kan ik goed zelfstandig werken, maar in een team zal ik ook niet misstaan. Daarnaast ben ik flexibel inzetbaar en kan wil ik mij ten alle tijden blijven ontwikkelen in mijn werk en als persoon. Ook ben ik communicatief sterk in zowel woord als schrift en spreek ik meerdere talen, namelijk Nederlands, Engels en Duits.

Ik hoop dat mijn sollicitatiebrief voor u aanleiding geeft tot een gesprek, zodat ik in een persoonlijk gesprek mij persoonlijk kan voorstellen. Voor verdere informatie en werkervaring van mij verwijs ik u naar de bijlage waarin mijn curriculum vitae is opgenomen.

Met vriendelijke groet,

Je naam (voluit)

Bijlage: curriculum vitae

Advertentietip