Een voorbeeld sollicitatiebrief voor de controller. Deze brief kunt u als voorbeeld gebruiken om een goede sollicitatiebrief controller te kunnen schrijven.

Advertentietip

Petra Verwijs
Regenbooglaan 15
4589PP Hengelo

Zandbergen Vis
t.a.v. de heer Klepper
Palingstraat 15
1589 KK Oldenzaal

Hengelo, 27 maart 2020

Betreft: vacature controller

Geachte heer, mevrouw,

Middels deze sollicitatiebrief wil ik solliciteren naar de functie van controller bij Verbaan Verpakkingen.
Tijdens mijn zoektocht naar een leuke baan in de omgeving kwam uw vacature voorbij, bij de online banensite FloWork.nl. Ik heb direct een Word-document opengezet om aan de sollicitatie te beginnen.

Ik ben Petra Verwijs, 35 jaar en ik woon met mijn gezin in Hengelo. De afgelopen jaren heb ik mij ingezet voor mijn kinderen, als huismoeder. Nu mijn jongste zoon ook naar het middelbaar onderwijs is, wil ik toch weer fulltime aan de slag. Ik ben in totaal zeven jaar thuis geweest voor mijn kinderen, maar heb deze tijd ook goed benut om mijn kwaliteiten in de bedrijfskunde verder te ontwikkelen.

Na mijn opleiding, HBO Bedrijfskunde, ben ik als controller gaan werken in de voedselindustrie. Ik hield mij hier voornamelijk bezig met het controleren van de productielijnen. Daarnaast behoorde ook het uitvoeren van de calculaties tot mijn taken. In 2009 kreeg mijn vrouw een goede kans in haar carrière, waarop wij hebben besloten dat ik een aantal jaren thuis zou blijven voor de kinderen. In de afgelopen jaren heb ik onder meer mijn diploma’s HACCP, Distributie en Logistiek, en Management behaald.

Uw onderneming spreekt mij aan, omdat de functieomschrijving mij vertelt over een functie die perfect bij mij past. Ik ben toe aan het werkende leven en kijk dan ook uit naar een nieuwe periode van op tijd opstaan en naar het werk gaan.
U biedt de functie van controller, en ik weet zeker dat ik deze functie naar wens kan invullen.

Ik heb de afgelopen zeven jaren met veel passie voor mijn kinderen gezorgd, en ik besef mij heel goed dat niet veel vaders zoveel tijd kunnen doorbrengen met de kinderen. Ik ben dankbaar voor deze periode, maar sta ook te springen om weer aan de slag te gaan.

Door mijn achtergrond in de bedrijfskunde, mijn extra opleidingen en mijn werkervaring als controller denk ik dat ik een geschikte kandidaat voor uw onderneming ben. Graag zou ik eens bij u langskomen voor een sollicitatiegesprek.

Met vriendelijke groet,

Petra Verwijs

Bijlage: curriculum vitae

Meer weten over sollicitatiebrieven? Klik hier

Advertentietip