Een voorbeeld sollicitatiebrief gymleraar. Deze brief kunt u als voorbeeld gebruiken om een goede sollicitatiebrief  gymleraar te kunnen schrijven. Hieronder vindt u een voorbeeld van een sollicitatiebrief.

Advertentietip

Eigen naam (voluit of afkorting van de voorletters)
Adres
Postcode en WOONPLAATS (altijd volledig in hoofdletters)

Naam geadresseerd bedrijf
Naam van de ontvanger van de brief (t.a.v. Is hierbij niet noodzakelijk er voor te zetten)
Adres van de geadresseerde
Postcode en STANDPLAATS (altijd volledig in hoofdletters)

Plaats, datum van schrijven van de sollicitatiebrief (Amsterdam, 08 februari 2019)

Betreft: vacature gymleraar

Geachte heer/mevrouw naam van de ontvanger van de brief (Geachte mevrouw Knoester)

In de Amsterdamse courant van 06 februari jl. las ik met veel belangstelling de vacature van u voor de functie van gymleraar bij uw onderwijs instelling. Bij het doorlezen van de advertentie werd ik enthousiast over de functie en ik besloot direct om u een sollicitatiebrief met mijn interesse en motivatie te schrijven.

Na het behalen van mijn PABO hbo diploma, ben ik mij gaan ontwikkelen op het gebied van sport en spel. De combinatie tussen leraar en sport trok mij altijd aan en door de combinatie ben ik uiteindelijk gymleraar geworden. Ik vind het interessant en leuk om mijn kennis met de jeugd te delen en het geeft mij een goed gevoel wanneer ik zie dat de kinderen het leuk vinden om te sporten.

Ik beschik over goede vaardigheden die van belang zijn als leraar en sportbegeleider, zo beschik ik over goede communicatieve vaardigheden, inlevingsvermogen, betrokkenheid, flexibiliteit en beschik ik natuurlijk over een sportieve houding. Als gymleraar vind ik het belangrijk om de jeugd bekend te laten worden met diverse sporten en ze sport bewust laten denken. Sporten is gezond en dat moet de jeugd weten en dat vind ik belangrijk om over te brengen in mijn gymlessen.

Als ik mezelf zou moeten omschrijven ben ik altijd gemotiveerd, leergierig en vriendelijk ingesteld. Ik wil mezelf altijd blijven ontwikkelen en sta open voor aanvullende cursussen en taken. Zoals u aangeeft in de vacature is hiervoor de mogelijkheid en dat spreekt mij dan ook aan.

In bijgevoegd curriculum vitae vindt u verdere persoonlijke informatie over mijn behaalde diploma’s en mijn werkervaringen gedurende de afgelopen jaren. In een persoonlijk gesprek zou ik graag mijn motivatie voor de vacature van gymleraar verder willen toelichten. Ik zie graag uw reactie tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Je naam (voluit)

Bijlage: curriculum vitae

Meer sollicitatiebrieven sport zie hier

Advertentietip