U bent op deze pagina sollicitatiebrief handboeken terecht gekomen omdat u moeite heeft met het schrijven van een goede sollicitatiebrief of u was gewoon op zoek naar een paar sollicitatiebrief voorbeelden.

Het schrijven en het opstellen van een sollicitatiebrief vraagt veel tijd en is niet altijd gemakkelijk. Doormiddel van die ene sollicitatiebrief moet de werkgever zo enthousiast over u worden om u uit te nodigen voor een sollicitatie gesprek.
U kunt doormiddel van de vele voorbeeld sollicitatiebrieven uw brief schrijven maar nog mooier en beter is dat u zelf unieke sollicitatiebrief gaat schrijven.

Er zijn heel veel verschillende soorten sollicitatiebrief handboeken te koop en wij hebben er een paar op een rij gezet. Allemaal sollicitatiebrief handboeken die u op weg helpen om een nog betere sollicitatiebrief te kunnen gaan opstellen.

Hieronder vindt u enkele sollicitatiebrief handboeken welke u kunt kopen bij de boekhandel.

Spring eruit met je sollicitatiebrief.
Een sollicitatiebrief maakt het verschil tussen wel of niet uitgenodigd worden en is daarmee een van de belangrijkste schakels op weg naar een nieuwe baan. Veel mensen breken zich het hoofd over hun sollicitatiebrief. Hoe lang moet de brief zijn? Wat zet je in de brief en wat in je cv? Wat is er anders en wat is hetzelfde gebleven nu brieven steeds vaker per e-mail of met een webformulier verstuurd worden?

In dit boek wordt stap voor stap beschreven hoe je een goede sollicitatiebrief schrijft. Wat zijn belangrijke uitgangspunten, regels en valkuilen? Aan de hand van tien voorbeelden, die uitgebreid besproken worden, wordt uit de doeken gedaan hoe een personeelsselecteur een sollicitatiebrief leest. Het boek is daarmee het meest complete en actuele boek over het opstellen van een succesvolle sollicitatiebrief.

Spring eruit met je sollicitatiebrief 1e druk is een boek van Erik den Draak uitgegeven bij Eburon Uitgeverij. ISBN 9789059724952

 

Sollicitatiegesprekken doe je zo.
Solliciteren anno nu is een strijd op topniveau die je met vele anderen aangaat. Sollicitatiegoeroe Aaltje Vincent bereidt je zo optimaal mogelijk voor op het sollicitatiegesprek, zodat jij jouw gewenste werk kunt veroveren.

 • Wat is de optimale voorbereiding op een sollicitatiegesprek?
 • Welke verschillende vormen van gesprekken zijn er?
 • Hoe gebruik je social media bij de voorbereiding op het gesprek?
 • Wat trek je aan?
 • Hoe werk je aan je eerste indruk?
 • Welke vragen kun je verwachten?
 • Welke vragen stel je zelf?
 • Waar moet je aan denken nádat je het gesprek hebt gevoerd?

Sollicitatiegesprekken doe je zo 1e druk is een boek van  Aaltje Vincent uitgegeven bij Spectrum Uitgeverij. ISBN 9789000347773

 

Alles over sollicitatiegesprekken
Alles over sollicitatiegesprekken, de volledig herziene editie van Alles over selectie – gesprekken, is beknopter en tot de kern teruggebracht. Een compacter en toegankelijker boek, dat toch alles bevat wat u moet weten over selectie- en sollicitatiegesprekken.

Of u nu aan de vooravond staat van een gesprek voor een nieuwe baan, een promotie of een overplaatsing, met dit boek kunt u zich optimaal voorbereiden in zo min mogelijk tijd. Dr. Jack J.R. van Minden, psycholoog en loopbaantrainer, leidt u stap voor stap door de procedure, bereidt u voor op de verschillende soorten gesprekken die u kunt verwachten en geeft uiteenlopende oefeningen, checklists en adviezen. Met Alles over sollicitatiegesprekken in de hand weet u precies welke vragen kunnen worden gesteld en welke houding van belang is.

Alles over sollicitatiegesprekken 1e druk is een boek van Jack Minden uitgegeven bij Business Contact. ISBN 9789047002741

 

Gezocht: een baan die bij me past!Gezocht: een baan die bij me past!
Een belangrijk deel van ons leven brengen we werkend door. Maar wie kan in alle eerlijkheid zeggen dat dat ook het leukste deel is? In Gezocht: een baan die bij me past! ga je met die vraag aan de slag.

Plezier in je werk is belangrijk. Werk moet bij je persoonlijkheid passen. Bij je sterke en minder sterke kanten, bij wat je belangrijk vindt en bij wat je in je leven wilt realiseren. Pas als dat duidelijk is, kun je een baan vinden die bij je past. Gerald Sturman helpt je met dit boek een eind op weg.

Gezocht: een baan die bij me past! 1e druk is een boek van Gerald Sturman uitgegeven bij Thema . ISBN 9789462721944

 

 

Laat jezelf zien, zet je Gunfactor in en krijg die nieuwe baan!Laat jezelf zien, zet je Gunfactor in en krijg die nieuwe baan!
Wie tegenwoordig succesvol wil solliciteren, zal het moeten hebben van zijn netwerk. 85% van de vacatures wordt namelijk via via ingevuld door referral marketing, waarbij anderen jouw ambassadeur zijn. Als sollicitant moet je daarom werken aan je persoonlijke zichtbaarheid en vindbaarheid. Het hebben van een hoge gunfactor bij de juiste mensen zorgt ervoor dat ze aan je denken en je benaderen wanneer ze iets horen dat voor jou interessant kan zijn.

Een optimale online en offline presentatie van jezelf is van doorslaggevend belang om goed in beeld te komen bij recruiters, werkgevers en netwerkcontacten. Het wekt vertrouwen. Gertien Beijering leert je hoe je invloed kunt uitoefenen op jouw gunfactor zodat je zelf in de lead bent en die felbegeerde baan krijgt.

Laat jezelf zien, zet je Gunfactor in en krijg die nieuwe baan! 1e druk is een boek van Gertien Beijering uitgegeven bij Anderz . ISBN 9789462961036

 

Solliciteren via LinkedInSolliciteren via LinkedIn
Netwerken is dé manier om nieuw werk te vinden. En dit gebeurt steeds meer online. Vooral LinkedIn is een veelgebruikt netwerk om je zakelijke contacten mee te onderhouden. En daarmee is het uitermate geschikt om gevonden te worden, een nieuwe baan te zoeken of opdrachten voor je bedrijf binnen te halen. Tijd om er actief gebruik van te maken en de mogelijkheden volledig te benutten.

 • Voor werkzoekers, werknemers, zelfstandigen, loopbaanprofessionals en carrière coaches.
 • Praktisch, stap voor stap: wat kun je ermee en hoe doe je dat dan?
 • Boordevol unieke en succesvol bewezen netwerk-, internet- en carrière tips.
 • Voor de beginnende en gevorderde LinkedIn-gebruiker.

Solliciteren via LinkedIn 3 e druk is een boek van Aaltje Vincent, Mw. A. Jacco Valkenburg (IPRC) uitgegeven bij Spectrum . ISBN 9789049103033

Er zijn natuurlijk nog veel meer sollicitatiebrief handboeken te koop. U kunt deze vinden in de volgende digitale boekhandels:

 

Advertentietip