Een voorbeeld sollicitatiebrief keukenverkoper. Deze brief kunt u als voorbeeld gebruiken

Advertentietip

Eigen naam (voluit of afkorting van de voorletters)
Adres
Postcode en WOONPLAATS (altijd volledig in hoofdletters)

Naam geadresseerd bedrijf
Naam van de ontvanger van de brief (t.a.v. Is hierbij niet noodzakelijk er voor te zetten)
Adres van de geadresseerde
Postcode en STANDPLAATS (altijd volledig in hoofdletters)

Plaats, datum van schrijven van de sollicitatiebrief (Den Haag, 03 september 2019)

Betreft: vacature keukenverkoper

Geachte heer/mevrouw naam van de ontvanger van de brief (Geachte heer Van Vliet)

Afgelopen maandag vernam ik van een goede bekende van mij dat u bij uw keukenwinkel op zoek bent naar verkopend personeel. Ik was blij verrast toen ik van mijn bekende het nieuws te gehore kreeg van de openstaande vacature. Ik heb direct besloten om u mijn enthousiasme over de functie kenbaar te maken middels deze brief.

De functie van verkoper spreekt mij enorm aan omdat ik al jaren als verkoper aan het werk ben. Momenteel ben ik op zoek naar een nieuwe uitdaging en bij mijn inziens is uw bedrijf precies hetgeen wat ik zoek. Ik heb de openstaande vacature inmiddels ook gelezen op uw website. U geeft aan dat u op zoek bent naar een ambitieuze, enthousiaste keukenverkoper om uw klanten te adviseren in de keuze van hun keuken. Ik ben de juiste verkoper voor de openstaande vacature want ik ben ontzettend enthousiast en ambitieuze, daarnaast weet ik precies wat er nodig is om als verkoper de gestelde doelstelling te halen. Verder ben ik commercieel ingesteld en heb ik verstand van het ontwerp programma Winner Bizz. Het takenpakket dat u heeft omschreven in de openstaande vacature heb ik ervaring mee.

Als u mij persoonlijk zou vragen hoe ik mijzelf het best zou kunnen omschrijven zou ik u het volgende vertellen: Ik ben punctueel en daarmee bedoel ik dat ik altijd mijn zaakjes op orde heb. Ik wil mij ten alle tijden persoonlijk ontwikkelen en daarom hou ik de laatste trends en ontwikkelingen goed in de gaten. Ik ben flexibel ingesteld, ik vind het niet erg om avonden, zondagen en feestdagen te werken. Verder beheers ik naast de Nederlandse taal ook de Engelse en Duitse taal.

Voor verdere persoonlijke informatie over mijn opleidingen en mijn werkervaringen wil ik u graag verwijzen naar mijn curriculum vitae. In een persoonlijk gesprek zal ik graag nog een keer toelichting willen  geven op mijn sollicitatie. Ik zie uw reactie met veel belangstelling tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Je naam (voluit)

Bijlage: curriculum vitae

Advertentietip