Hier vindt u een sollicitatiebrief-kleermaker-naaister. Deze brieven kunt u als voorbeeld gebruiken om een goede sollicitatiebrief kleermaker-naaister te kunnen schrijven.

Advertentietip

Eigen naam (voluit of afkorting van de voorletters)
Adres
Postcode en WOONPLAATS (altijd volledig in hoofdletters)

Naam geadresseerd bedrijf
Naam van de ontvanger van de brief (t.a.v. Is hierbij niet noodzakelijk er voor te zetten)
Adres van de geadresseerde
Postcode en STANDPLAATS (altijd volledig in hoofdletters)

Plaats, datum van schrijven van de sollicitatiebrief (Zaandam, 23 december 2020)

Betreft: vacature kleermaker, naaister

Geachte heer/mevrouw, naam van de ontvanger van de brief (Geachte mevrouw Assdorp)

Naar aanleiding van uw vacature die ik met veel enthousiasme las in de Volkskrant van 23 december jl. reageer ik op de functie van kleermaker, naaister bij uw bedrijf. Ik werd bij het lezen van de openstaande vacature direct razend enthousiast. Niet alleen omdat de functieomschrijving van kleermaker, naaister precies bij mij past, maar ook omdat u een gedetailleerde bedrijfsomschrijving had bijgevoegd. Het lijkt mij een uitdagende functie om bij u in het bedrijf aan de slag te mogen als kleermaker, naaister omdat u voor meerdere winkelketens kleding ontwikkeld en produceert.
Via deze sollicitatiebrief wil ik mij graag voorstellen als kandidaat en in de bijlage treft u mijn Curriculum Vitae.

Ik heb de vakopleiding modeontwerper in juli 2013 succesvol afgerond en tijdens mijn opleiding heb ik al enige werkervaring opgedaan door middel van stages en werkbezoeken. Hierdoor heb ik geleerd hoe je als kleermaker, naaister te werk moet gaan en ben ik wegwijs geworden met de diverse machines die gebruikt worden bij het produceren van kleding. Na mijn opleiding ben ik aan de slag gegaan als kleermaker, naaister bij een kledingherstel winkel, maar mijn ambitie is om zelf kleding te maken en te ontwerpen bij een bedrijf zoals dat van u.

Tijdens mijn opleiding en mijn huidige werkervaring bij de kledingherstel winkel weet ik van aanpakken en kan ik in drukke tijden goed prioriteiten stellen. Daarnaast heb ik gemerkt dat ik zowel in een team goed kan functioneren, maar zelfstandig werken gaat mij ook prima af. Verder weet ik me snel aan te passen aan een nieuwe omgeving en ben ik flexibel ingesteld. Deze beide eigenschappen komen ten goede aan uw bedrijf en ik ga ervan uit dat ik mij snel wegwijs kan maken in uw bedrijf, zodra ik de functie heb bekleed.

Het lijkt mij een uitdaging om bij u aan de slag te gaan als kleermaker, naaister, omdat ik dan kan doorgroeien in hetgeen wat ik het liefste doe, kleding ontwerpen en produceren. Graag licht ik mijn brief en CV dan ook nader toe in een persoonlijk gesprek.

Met vriendelijke groet,

Je naam (voluit)

Bijlage: curriculum vitae

Advertentietip