Een voorbeeld sollicitatiebrief Lasser. Deze brief kunt u als voorbeeld gebruiken om een goede sollicitatiebrief te kunnen schrijven.

Eigen naam (voluit of afkorting van de voorletters)
Adres
Postcode en WOONPLAATS (altijd volledig in hoofdletters)

Naam geadresseerd bedrijf
Naam van de ontvanger van de brief (t.a.v. Is hierbij niet noodzakelijk er voor te zetten)
Adres van de geadresseerde
Postcode en STANDPLAATS (altijd volledig in hoofdletters)

Plaats, datum van schrijven van de sollicitatiebrief (Joure, 07 oktober 2018)

Betreft: vacature lasser

Geachte heer/mevrouw naam van de ontvanger van de brief (Geachte meneer De Jong)

Met veel interesse en belangstelling las ik zaterdag 6 oktober jl. de advertentie van uw bedrijf voor de functie van lasser.
Via deze brief wil ik graag mijn interesse tonen voor de openstaande vacature. Uw bedrijf spreekt mij zeer aan omdat u goed bekend staat in de regio en uw bedrijf geeft jong talent de mogelijkheid zich door te ontwikkelen in het vak als lasser.
Middels deze sollicitatiebrief wil ik u mijn vergaande interesse laten blijken en u ervan overtuigen dat ik geschikt ben voor de openstaande functie van lasser.

Op het moment van schrijven ben ik nog bezig met mijn opleiding tot lasser niveau 4 en ik verwacht mijn diploma op 1 februari 2013 in ontvangst te mogen nemen. Tijdens mijn opleiding tot lasser heb ik meerdere keren stage moeten lopen om de theorie en opgedane vaardigheden in de praktijk te toetsen. Ik heb in het eerste jaar van mijn opleiding twee weken stage mogen lopen bij uw bedrijf en u heeft mij toen veel verteld over het lassers vak. In de functieomschrijving van de openstaande vacature geeft u aan op zoek te zijn naar een medewerker die passie heeft voor zijn vak en daarnaast zich nog verder wil ontwikkelen in zijn vak. Ik ben zeer gemotiveerd en leergierig aangelegd en wil mij verder ontwikkelen in het vak.

In mijn werk ben ik nauwkeurig en gedreven en ik vind het belangrijk om kwaliteit te leveren en dat vraagt u ook van uw medewerkers. Afgelopen zomer heb ik met mijn opleiding meegedaan met een Europese laswedstrijd en ik ben in mijn leeftijdscategorie van vrij lassen eerste geworden. Verder kan ik goed zelfstandig werken maar ik vind het ook niet erg om in teamverband een project af te ronden. U zocht een gemotiveerde lasser die zich door wil ontwikkelen en daarom denk ik de juiste kandidaat te zijn voor deze functie.

Voor verdere informatie en achtergronden van mij verwijs ik u naar de bijlage waarin mijn curriculum vitae is opgenomen.
In een persoonlijk gesprek zou ik graag mijn motivatie en interesse mondeling willen toelichten.

Met vriendelijke groet,

Je naam (voluit)

Bijlage: curriculum vitae

Advertentietip