Sollicitatiebrief schoenenverkoper

Een voorbeeld sollicitatiebrief schoenenverkoper. Deze brief kunt u als voorbeeld gebruiken om een goede schoenenverkoper sollicitatiebrief te kunnen schrijven. Nog meer tips op een rij!

Eigen naam (voluit of afkorting van de voorletters)
Adres
Postcode en WOONPLAATS (altijd volledig in hoofdletters)

Naam geadresseerd bedrijf
Naam van de ontvanger van de brief (t.a.v. Is hierbij niet noodzakelijk er voor te zetten)
Adres van de geadresseerde
Postcode en STANDPLAATS (altijd volledig in hoofdletters)

Plaats, datum van schrijven van de sollicitatiebrief (Woerden, 19 oktober 2018)

Betreft: vacature schoenenverkoper

Geachte heer/mevrouw naam van de ontvanger van de brief (Geachte heer Stap)

Met veel interesse las ik op een studenten vacaturebank uw advertentie voor de functie van parttime schoenenverkoper. De functie van schoenenverkoper spreekt mij enorm aan omdat ik ten eerste altijd met de laatste mode mee loop en ik vind het leuk om klanten te helpen en ze te adviseren bij hun aankoop. Middels dit schrijven wil ik mijn vergaande interesse tonen voor de openstaande functie van schoenenverkoper.

De functie zoals u deze hebt beschreven op de vacaturebank heeft mijn aandacht getrokken doordat het een functie is in de mode en ten tweede door de beschreven werkzaamheden. Ik heb altijd al willen werken in een kledingzaak of iets met de mode willen doen. De functie sluit ook goed aan bij mijn persoonlijke wensen want tot op heden ben ik student aan de kunstacademie te Utrecht. Om mijn vrij tijd in te vullen wil ik het liefst onder de mensen zijn omdat ik een sociaal ingesteld persoon ben en wat is nu mooier dan dit te kunnen combineren met werken in een branche waarmee ik affiniteit heb.

Zoals al aangegeven ben ik sociaal ingesteld en voer ik mijn werk ten alle tijden nauwkeurig uit, zodat de klanten het beste advies en de beste service krijgen bij de aankoop. In eerdere bijbaantjes heb ik al ervaring opgedaan hoe om te gaan met klanten en hoe ze benaderd dienen te worden. Ik ben sociaal ingesteld en werk ook het liefst in een team met meerdere mensen maar ik heb er ook geen problemen mee om zelfstandig te werken. Aangezien uw schoenenhuis midden in Utrecht ligt is het handig te vermelden dat ik naast de Nederlandse taal ook de Engelse taal naar behoren kan spreken.

Voor verdere persoonlijke informatie over mijn opleidingen en mijn werkervaringen wil ik u graag verwijzen naar mijn curriculum vitae. In een persoonlijk gesprek zal ik graag nog een keer toelichting willen geven op mijn sollicitatie. Ik zie uw reactie met veel belangstelling tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Je naam (voluit)

Bijlage: curriculum vitae

Klik hier om twee sollicitatiebrieven schoenenverkoper te downloaden

Advertentietip