Een voorbeeld sollicitatiebrief studie adviseur. Deze brief kunt u als voorbeeld gebruiken om een goede studie adviseur sollicitatiebrief te kunnen schrijven.

Advertentietip

Coen van de Boom
Perenlaan 12
7856 LP Eck en Wiel
Tel 06-2656989

Nieuw Amsterdam studie
Rotterdamweg 15
7896KL Nijwegen

Plaatsnaam en datum van het schrijven van de sollicitatiebrief

Betreft: sollicitatiebrief studie adviseur

Geachte heer/mevrouw [indien bekend: vul hier de achternaam van je contactpersoon in],

Al enige tijd ben ik op zoek naar een baan als studie adviseur en aangezien u de baan aanbiedt waar ik naar op zoek ben zou ik graag hiervoor in aanmerking willen komen.
Ik ben van mening dat hetgeen wat u vraagt helemaal bij mij past, aangezien ik de opleiding waar u om verzoekt met succes heb afgerond. Buiten de opleiding om heb ik ook verschillende cursussen gevolgd met betrekking tot studie adviseur.

Hetgeen wat ik zo leuk vind aan deze functie is het bezig zijn met het begeleiden van jong volwassenen en hun te ondersteunen in hun studiekeus. Ik vind het dan ook erg leuk om samen met de student uit te zoeken welke studie het beste bij ze passen en ze eventueel ook te ondersteunen met een overstap. Het motiveren van studenten is ook een bezigheid die mij erg aanspreekt.

Ik heb veel geduld en doorzettingsvermogen, dit zijn beiden karaktereigenschappen die onmisbaar zijn bij het uitoefenen van deze functie. Verder ben ik erg leergierig en vind ik het erg leuk om nieuwe ervaringen op te doen.

Ik hoop dat ik met deze brief u ervan heb kunnen overtuigen dat deze functie een functie is die bij mij past. Ik hoop dan ook dat u bereid bent om mij uit te nodigen voor een kennismakingsgesprek waarin we kunnen onderzoeken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

In de bijlage kunt u mijn curriculum vitae vinden en extra gegevens van referenties die u zou kunnen benaderen indien dat gewenst is.

Met vriendelijke groet,

(Handtekening)

Coen van de Boom

Advertentietip