Een voorbeeld sollicitatiebrief commercieel medewerker. Deze brief kunt u als voorbeeld gebruiken om een goede commercieel medewerker sollicitatiebrief te kunnen schrijven.

Advertentietip

Willem de Zwart
Akkerstraat 14
P7899 JJ Eindhoven

Royaan.bv
t.a.v. Heleen van Beek
Hoge Bomenlaan 58
4598KK Stein

Eindhoven, 04 februari 2019

Betreft: vacature commercieel medewerker

Geachte mevrouw van Beek,

Graag zou ik willen solliciteren naar de openstaande vacature voor commercieel medewerker binnen uw onderneming. Een goede collega van mij wees mij op de vacature in het weekblad. Direct na werktijd ben ik begonnen met het schrijven van deze sollicitatiebrief.

Mijn naam is Willem de Zwart, ik ben 39 jaar en met mijn twee kinderen woonachtig in Amsterdam. Momenteel ben ik werkzaam als commercieel medewerker bij Overloon Commercie in Amsterdam. Ondanks dat ik het hier goed naar mijn zin heb ben ik toch op zoek naar iets nieuws. Ik denk dat uw onderneming mij deze nodige uitdaging kan bieden.

Ik heb de opleiding Commercieel Medewerker gevolgd aan het Nova College en heb deze succesvol afgerond op MBO niveau. Hierna ben ik werkzaam geweest als boekhouder en administratief medewerker binnen diverse ondernemingen voordat ik terecht kwam bij mijn huidige werkgever. Hier werk ik op dit moment bijna negen jaar. Ik voer mijn taken dagelijks naar behoren uit, maar merk toch dat het plezier een beetje verdwenen is. Het wordt allemaal teveel van hetzelfde, waardoor ik toch graag een nieuwe uitdaging aan zou gaan.

Uw vacature sprak mij direct aan. Ik ben mijn collega dan ook dankbaar voor het doorgeven van deze vacature. Hieruit blijkt toch wel mijn fijne band met de medewerkers binnen het team waar ik nu werkzaam in ben. Ik denk dat uw onderneming mij de nodige uitdaging kan bieden, daar uw functieomschrijving omvangrijk is en ik de nodige kwaliteiten bezit om de taken naar behoren uit te voeren.

Mijn ervaring als commercieel medewerker zorgt ervoor dat ik al goed bekend ben met de manier waarop er gehandeld dient te worden. Ik stel mij open en eerlijk op naar klanten toe en zorg altijd voor een goede relatie die standhoudt. Zelfstandig werk ik op hoog niveau, maar ook in een team kan ik absoluut naar wens functioneren. Uiteraard kijk ik uit naar een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek, zodat ik u meer kan vertellen over wat ik voor uw onderneming kan betekenen.

Met vriendelijke groet,

Willem de Zwart

Bijlage: curriculum vitae

Tips hoe u een sollicitatiebrief moet opbouwen

Advertentietip