Sollicitatiebrief Inkoper

Een voorbeeld sollicitatiebrief inkoper. Deze sollicitatiebrief kunt u als voorbeeld gebruiken om een goede sollicitatiebrief voor inkoper te kunnen schrijven. Nog meer tips op een rij!

Eigen naam (voluit of afkorting van de voorletters)
Adres
Postcode en WOONPLAATS (altijd volledig in hoofdletters)

Naam geadresseerd bedrijf
Naam van de ontvanger van de brief (t.a.v. Is hierbij niet noodzakelijk er voor te zetten)
Adres van de geadresseerde
Postcode en STANDPLAATS (altijd volledig in hoofdletters)

Plaats, datum van schrijven van de sollicitatiebrief (Apeldoorn, 04 maart 2018)

Betreft: vacature inkoper

Geachte heer/mevrouw naam van de ontvanger van de brief (Geachte heer Schrijver)

In mijn kennissenkring heb ik opgevangen dat u al enige tijd opzoek bent naar een inkoper. Middels deze sollicitatiebrief wil ik mijn vergaande interesse tonen voor deze openstaande functie van inkoper.

De openstaande functie van inkoper in uw bedrijf past bij mijn ervaring als inkoper en mijn genoten opleiding. Via een werknemer in uw bedrijf heb ik al eens een kijkje mogen nemen op de inkoopafdeling en ik heb toen der tijd kort met u gesproken. Uw bedrijf heeft een hele goede kijk op de inkopen en ik denk dat ik een zeer goede aanvulling kan zijn op het inkoopteam dat u er nu heeft staan. Ik denk dat ik mij ook persoonlijk verder kan gaan ontwikkelen in uw bedrijf omdat u een internationaal handelt. Bij mijn huidige werkgever ontbreekt het mij de laatste tijd aan uitdaging en ik denk dat ik toe ben aan een nieuwe stap in mijn carrière. Ik heb daarom een vergaande interesse in de openstaande functie van inkoper.

In mijn werk ben ik altijd uiterst nauwkeurig zodat de inkopen op een verantwoorde manier worden gedaan en dat het bedrijf er geen schade aan lijdt. Als inkoper bij mijn huidige werkgever werk ik altijd in teamverband maar ik kan mij zelfstandig ook goed redden. Ik beschik over goede communicatieve vaardigheden en dat is voor mij ook een pre als inkoper. Naast de Nederlandse taal beheers ik ook de Engelse en Spaanse taal en ben ik bezig met een taalcursus voor Duits.

In bijgevoegd curriculum vitae vindt u meer informatie over mijn opleidingen, diploma’s en werkervaringen. In een persoonlijk gesprek motiveer ik graag waarom ik gesolliciteerd heb bij uw bedrijf.

Met vriendelijke groet,

Je naam (voluit)

Bijlage: curriculum vitae

Klik hier om twee sollicitatiebrieven inkoper te downloaden

Advertentietip