Een voorbeeld sollicitatiebrief schilder. Deze brief kunt u als voorbeeld gebruiken om een goede schilder sollicitatiebrief te kunnen schrijven.

Advertentietip

Gerard van de Kist
Lepelaar laan 12
7856 HY Herenveen

Schilderbedrijf de Kroes
t.a.v. meneer Kroes
Schilderlaan 9
5989 JU Drachten

Heerenveen, 07 februari 2020

Betreft: vacature schilder

Geachte meneer Kroes,

Met veel belangstelling las ik 1 februari jl. de advertentie in de weekkrant van Heerenveen van uw bedrijf voor de openstaande functie van schilder. Uw schildersbedrijf spreekt mij aan omdat u goed schilderwerk aflevert en u staat bekend als een kwalitatief goed schildersbedrijf in de regio van Heerenveen. Middels deze sollicitatiebrief wil ik u mijn vergaande interesse laten blijken in de openstaande functie van schilder, tevens wil ik u ervan overtuigen dat ik geschikt ben voor de functie.

Tijdens mijn opleidingsjaren op het MBO waar ik geleerd heb voor schilder heb ik mij kunnen ontwikkelen tot een goed geclassificeerde schilder. De laatste jaren heb ik gewerkt als ZZP er, maar ik zou graag weer voor een baas werken. Als ZZP’er heb ik veel ervaring opgedaan in het schilderen en alles wat er bij hoort. Ik ken uw schildersbedrijf goed en heb ook al meerdere keren met werknemers van u een schilder klus gedaan. Ik ben een schilder die passie heeft voor zijn werk en het vakmanschap goed beheerst. Ik ben enorm gemotiveerd om bij uw aan de slag te kunnen als schilder.

In het schilderen ben ik erg nauwkeurig en ik streef naar kwaliteit. Verder kan ik goed zelfstandig werken maar ik vind het niet erg om in teamverband een schilder klus te klaren. In uw advertentie vraagt u vooral om werkervaring en ik kan u dat geven met mijn achtergrond.

Ik hoop dat mijn brief voor u aanleiding geeft tot een gesprek, zodat ik in een persoonlijk gesprek mijn sollicitatie kan toelichten. Voor verdere informatie en achtergronden van mij verwijs ik u naar de bijlage waarin mijn curriculum vitae is opgenomen.

Met vriendelijke groet,

Gerard van de Kist

Bijlage: curriculum vitae

Bouw sollicitatiebrieven vindt u hier

Advertentietip