SocialEen mogelijkheid om een goede baan te vinden kan ook zijn dat een arbeidsbemiddelaar of een intermediair voor u op zoek gaat naar een baan. Ze hebben eerst een gesprek met u en gaan dan op zoek naar bedrijven die op zoek zijn mensen.

U betaald de arbeidsbemiddelaar of een intermediair op het moment dat ze een baan voor u gevonden hebben een bepaalde bedrag. Dit bedrag kan een bepaalde percentage van je eerste loon zijn. Je kunt intermediairs onderscheiden in:

Uitzendbureaus
Het uitzendbureau is de meest  bekende intermediair. Het uitzendbureau helpt de bedrijven aan tijdelijk of vast personeel. De banen die aangeboden worden zijn meestal van tijdelijk aard. Een groot voordeel is wel dat u veel ervaring opdoet en dat u een baan heeft. Een paar bekende uitzendbureaus zijn:

Tempo team
Randstad uitzendbureau
Unique
Manpower
Adecco
Startpeople

De loonwerkers
Een loonwerker werkt altijd op projectbasis. Hij werkt bij een bedrijf die een volledig pakket met machines en personeel levert. Dit gebeurd hoofzakelijk in de agrarische sector. Je bent in (vast of tijdelijk) dienst van een loonbedrijf en die betaald jou salaris.

De headhunters
Een headhunter zijn mensen die een opdracht hebben om gespecialiseerd personeel te zoeken en eventueel weg te kopen bij andere bedrijven. Het is geen officiële intermediair, ze worden doorgaans betaald door het bedrijf die hun de opdracht heeft gegeven.

Advertentietip