Waar kunt u uw ideale baan vinden? Er zijn veel verschillenden manieren om een goede baan te vinden. U kunt een sollicitatiebrief schrijven naar aanleiding van een advertentie in de krant, een open sollicitatiebrief schrijven naar het bedrijf waar u graag wilt werken of via een uitzendbureau een baan vinden. Om u goed op weg te helpen geven wij uw tips waar u de banen kunt vinden. U kunt de vacatures vinden via:

Personeelsadvertenties in krant.
Zoekt u een baan in uw regio dan is de kans groot dat de mogelijke vacature bij uw in weekblad of regionale dagblad vermeld staan. De meest kranten hebben een specifieke pagina waar de vacatures staan. Om goed op de hoogte te blijven is het een raadzaam om een abonnement op jouw (regionale) krant te nemen. Hierdoor maakt u de meeste kans op een baan in uw regio

Personeelsadvertenties op het internet.
Er zijn ontzettend veel vacaturesites of vacaturebanken op het internet te vinden. Deze sites bevatten veel vacatures welke door bedrijven of uitzendbureaus / werving & selectie bureaus zijn geplaatst. Een groot voordeel van deze website zijn dat ze goede zoekfuncties hebben waardoor je snel naar je baan kan zoeken. Goede vacaturebanken of vacaturesite per specialisme zijn:

Banenmarkten
Ben je op zoek naar een baan in de regio dan kan een banenmarkt bij jou in de buurt uitkomst geven. Op een banenmarkt zijn veel bedrijven vertegenwoordigd die op zoek zijn naar nieuwe mensen. Het is een eenvoudig maar doeltreffende manier om snel contacten te leggen bij bedrijven bij jou in de buurt. Daarnaast krijg je ook veel informatie over welk soort bedrijven er bij jou in de buurt zitten. De banenmarkten worden door het hele land georganiseerd.

Social media
De manier om snel een nieuwe baan te vinden. Gebruik je netwerk via Twitter, Facebook of Linkedin. Laat je vrienden weten dat je op zoek bent naar een nieuwe baan. Geef duidelijk aan wat je zoek en je vrienden helpen je een baan vinden. Blijf herhalen want dat is de kracht van Social media

Teletekst/kabelkrant Linkedin-intranet
Ook hier worden veel vacatures gepubliceerd. Via de vacaturepagina worden de banen aangeboden.

Kijk op de start pagina of ze een rubriek vacatures hebben. Snel, simpel uw toekomstige baan zoeken.

Werk zoeken via intermediairs / arbeidsbemiddelaars
Een mogelijkheid kan ook zijn dat een arbeidsbemiddelaar of een intermediair voor u op zoek gaat naar een baan. Ze hebben eerst een gesprek met u en gaan dan op zoek naar bedrijven die op zoek zijn mensen. U betaald de arbeidsbemiddelaar of een intermediair op het moment dat ze een baan voor u gevonden hebben een bepaalde bedrag. Dit bedrag kan een bepaalde percentage van je eerste loon zijn. Je kunt intermediairs onderscheiden in:

Uitzendbureaus
Detacheringsbureaus
Loonwerkers
Werving en selectie bureaus
Headhunters
Outplacementbureaus

Advertentietip