Een voorbeeld sollicitatiebrief studiebegeleider. Deze brief kunt u als voorbeeld gebruiken om een goede studiebegeleider sollicitatiebrief te kunnen schrijven.

Advertentietip

Sollicitatiebrief studiebegeleider

Adres:
Straatnaam:
Postcode en woonplaats:
Je telefoonnummer:

Naam van het bedrijf:
Adres van het bedrijf:
Postcode en woonplaats van het bedrijf.

Plaatsnaam en datum van het schrijven van de sollicitatiebrief

Betreft: Sollicitatiebrief studiebegeleider

Geachte heer/mevrouw [indien bekend: vul hier de achternaam van je contactpersoon in],

Tijdens het lezen van (naam tijdschrift, datum) heb ik gezien dat u tot op heden nog geen studiebegeleider hebt gevonden, terwijl u hier al een hele tijd hard naar op zoek bent. Naar mijn mening hoef je niet verder te zoeken, aangezien je deze al hebt gevonden.

Ik zou namelijk graag mijn diensten willen aanbieden als studiebegeleider. Ik heb nog niet eerder als studiebegeleider gewerkt, maar ben wel van mening dat dit een functie is die prima bij mij past. Ik vind het namelijk erg leuk om met jongeren te werken en deze te begeleiden. Ik het verleden heb ik dit al gedaan bij buurthuizen, door jongeren te motiveren om verder te studeren en zich verder te ontwikkelen. Dit heb ik altijd leuk gevonden en het geeft me dan ook veel genoegen als ik zie dat jongeren de goede kant op gaan.

De reden waarom ik van mening ben dat ik geschikt ben voor deze baan, is het feit dat ik goed kan luisteren en met jongeren mee kan denken en motiveren. Ik vind het belangrijk dat jongeren iets doen wat zij leuk vinden en hun tijd investeren in de toekomst. Vandaar dat ik veel tijd besteed aan het leren kennen van de jongere, zodat ik het beste advies kan geven wat nodig is. Verder vind ik het belangrijk om ook ouders bij dit proces te betrekken en ik zal dan ook vaak de ouders proberen te betrekken bij het leven van hun kinderen. Ik zal vooral proberen om ook ouders te laten communiceren met hun kinderen. Als ik mezelf zou moeten omschrijven, zou ik mezelf omschrijven als een echte doorzetter, ik stop pas als ik het idee heb dat ik het gewenste doel heb bereikt.

Ik hoop dat u mij uit nodig voor een persoonlijk gesprek, waarin ik mijn motivatie nader kan toelichten en u de kans krijgt om vragen te stellen. In de hoop dat ik u kan laten zien dat ik geschikt ben voor deze functie heb ik een lijst met contactgegevens van verschillende referenties toegevoegd en mijn Curriculum Vitae.

Met vriendelijke groet,

(Handtekening)

(Je naam)

Advertentietip