Een voorbeeld sollicitatiebrief treinconducteur. Deze brief kunt u als voorbeeld gebruiken om een goede sollicitatiebrief treinconducteur te kunnen schrijven.

Advertentietip

Eigen naam (voluit of afkorting van de voorletters)
Adres
Postcode en WOONPLAATS (altijd volledig in hoofdletters)

Naam geadresseerd bedrijf
Naam van de ontvanger van de brief (t.a.v. Is hierbij niet noodzakelijk er voor te zetten)
Adres van de geadresseerde
Postcode en STANDPLAATS (altijd volledig in hoofdletters)

Plaats, datum van schrijven van de sollicitatiebrief (Neede, 28 september 2018)

Betreft: vacature treinconducteur

Geachte heer/mevrouw naam van de ontvanger van de brief (Geachte mevrouw Holsma)

Middels deze brief wil ik solliciteren op de vacature voor treinconducteur die ik gezien heb op website vacaturebank.nl.
Onlangs heb ik telefonisch contact gehad en via deze sollicitatiebrief wil ik mij graag voorstellen als kandidaat voor de functie van treinconducteur.

Zoals u in mijn bijgevoegde curriculum vitae kunt lezen heb ik na een algemene opleiding (mavo) gekozen voor een mbo-opleiding toerisme.
Na het behalen van mijn einddiploma heb ik gemerkt dat er in toerisme weinig werk te vinden is en daarom ben ik mijn horizon aan het verbreden.
Ik werk ontzettend graag met mensen en daarom lijkt mij de functie van treinconducteur enorm uitdagend. Bij de vacature staat aangegeven dat interne opleidingen noodzakelijk zijn en ik sta hier absoluut voor open.
Ondanks dat de functie van treinconducteur niet aansluit bij mijn behaalde diploma, vindt ik het een uitdagende functie.

Personen in mijn directe omgeving zullen mij omschrijven als leergierig. Daarnaast vinden zij mij enorm vriendelijke en service gericht. Ik ben er aan toe om aan de slag te gaan in de arbeidsmarkt en de functie van treinconducteur sluit aan bij de wensen. Ik beschik over een goede communicatiestijl en spreek naast de Nederlandse taal ook vloeiend de Engelse taal.
Hopelijk wek ik uw interesse en zie ik graag een reactie van u tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Je naam (voluit)

Bijlage: curriculum vitae

Advertentietip