Een voorbeeld sollicitatiebrief tandartsassistente. Deze brief kunt u als voorbeeld gebruiken om een goede tandartsassistente sollicitatiebrief te kunnen schrijven

Advertentietip

Silvia de Hartog
Sportlaan 15
4589MO Utrecht

Tandarts de Kroon
t.a.v. mevrouw Van Leer
Bieslook straat 45
1566 KK Harmelen

Utrecht, 02 oktober 2019
Betreft: vacature tandartsassistente

Geachte mevrouw Van Leer

Op een internet vacaturebank zag ik uw advertentie waarin u aangeeft dat u een vacature open heeft staan voor de functie van tandartsassistente. Via deze brief wil ik graag mijn interesse tonen voor de openstaande vacature. De tandartspraktijk van u spreekt mij ontzettend aan doordat er een gemoedelijke sfeer hangt en er professioneel gewerkt wordt met de juist zorg voor de patiënten. Met deze sollicitatiebrief wil ik u mijn motivatie overbrengen en u ervan overtuigen dat ik geschikt ben voor de functie van tandartsassistente.

Op het moment van schrijven heb ik net mijn diploma mogen ontvangen voor tandartsassistente. In de periode van de opleiding heb ik meerdere malen stage gelopen om ervaring op te doen als tandartsassistente. Op mijn stage plaats bestonden mijn werkzaamheden uit het assisteren van de tandarts aan de stoel, het schoonmaken en desinfecteren van de instrumenten, de behandelruimte schoon te houden voor als er een nieuwe patiënt binnenkomt. In uw vacature vraagt u werkervaring met bijna het zelfde soort werkzaamheden en ik ben gemotiveerd en leergierig om mij persoonlijk verder te ontwikkelen als tandartsassistente.

Op mijn stage adressen heb ik altijd prettig kunnen werken en mijn werk altijd nauwkeurig uitgevoerd. Ik werk graag in teamverband en kan daarnaast ook heel goed zelfstandig te werk gaan. Ik heb verder goede communicatieve vaardigheden zowel in schrift als mondeling. Verder ben ik  vriendelijk ingesteld en kan ik patiënten gemakkelijk gerust stellen voor de behandeling die komen gaat.

Voor verdere persoonlijke informatie over mijn behaald diploma’s en andere werkzaamheden verwijs ik u graag naar mijn curriculum vitae. Graag zou ik u in een persoonlijk gesprek een toelichting geven op mijn sollicitatie.
Met belangstelling zie ik uw antwoord tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Silvia de Hartog

Bijlage: curriculum vitae

Nog meer sollicitatiebrieven in de zorg zie hier

Advertentietip