Een voorbeeld sollicitatiebrief steenhouwer. Deze sollicitatiebrief kunt u als voorbeeld gebruiken om een goede sollicitatie briefsteenhouwer te kunnen gaan schrijven.

Advertentietip

sollicitatiebrief steenhouder.

Joey Verellen Merelstraat 8 9346 RU Wierden

Steenhouwerij Verstegen
Marialaan 54 HB Wierden

Wierden, 19 april 2021

Betreft: sollicitatie steenhouwer

Geachte heer, mevrouw,

Ik zag op jullie website dat er een functie van steenhouwer open staat binnen jullie organisatie, en ik wil met behulp van deze brief aantonen waarom ik de perfecte kandidaat ben.

Maar eerst zal ik kort iets over mezelf vertellen. Mijn naam is Joey Verellen, ik ben 36 jaar oud en ik woon in Wierden met mijn vrouw Ella. Mijn ouders waren allebei kunstschilder, dus ik ben opgegroeid in een creatief huishouden. Mijn jeugd heb ik doorgebracht op de Veluwe. De voorliefde voor de natuur is er hier met de paplepel ingegoten. Als we gingen wandelen, maakte mijn vader er een sport van om mooie natuurstenen te vinden. Hij herkende ze omdat hij ze als hobby verzamelde, en beetje bij beetje werd zijn passie ook mijn passie.

Na de middelbare school ben ik de BBL opleiding natuursteenbewerker gaan volgen. Het zagen, polijsten en frezen van natuursteen is voor mij als een tweede natuur. Na mijn studie ben ik gaan werken als restaurateur bij Steenhouwerij Agio. Hier heb ik lang mijn voldoening uit kunnen halen, maar afgelopen najaar besloot ik dat ik het over een andere boeg wil gooien.

Ik mis de creativiteit van het creëren. Het is natuurlijk een fijne beloning als je een meesterwerk mag restaureren en in volle glorie kan herstellen, maar ik zou graag zelf toepassingen met natuursteen willen maken. Zo kan ik mijn eigen creativiteit gebruiken om een klant bij te maken. Ik denk dat ik bij Steenhouwerij Verstegen die kans krijg, en daar zou ik erg graag gebruik van maken. Ik ben punctueel en ga nauwkeurig te werk. Ik luister goed naar de wensen van collega’s en klanten en ga door tot het gewenste resultaat is bereikt.

Aangezien jullie precies te bieden hebben wat ik zoek, zou ik zeer graag langskomen om te laten zien wat ik kan.

Met vriendelijke groet,

Joey Verellen 

Op zoek naar open sollicitatiebrieven? klik dan hier

Advertentietip