Een voorbeeld sollicitatiebrief boekhouder. Deze brief kunt u als voorbeeld gebruiken om een goede boekhouder sollicitatiebrief te kunnen schrijven.

Advertentietip

Henk Verkuil
Middenweg 18
4596 JJ Aalst

Boekhoudkantoor S. van der Vleder
t.a.v. mevrouw de Blauw
Lingen dijk 158
4599 PO Tiel

Aalst, 29 maart 2019

Betreft: sollicitatie boekhouder

Geachte mevrouw de Blauw,

Graag wil ik hierbij solliciteren naar de functie van boekhouder bij Boekhoudkantoor S. van der Vleder. De vacature werd mij onder de aandacht gebracht door mijn buurman, Johan Verstee, die binnen uw organisatie werkzaam is. De vacature spreekt mij erg aan, omdat ik graag aan de slag wil binnen een kleinschalige onderneming, zoals uw bedrijf.

Ik zal mij eerst kort voorstellen. Mijn naam is Henk Verkuil, een jongeman van 23 jaar en woonachtig in Amsterdam. Vorige maand ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool Leiden, HBO Boekhouding, en ik ben nu echt klaar om aan de slag te gaan binnen een sfeervol boekhoudkantoor. Mijn buurman spreekt altijd vol lof over uw organisatie, en dit maakt mij enkel enthousiaster over de open vacature.

Na de middelbare school heb ik eerst de opleiding Boekhoudkundig Medewerker gevolgd op MBO niveau 4. Deze opleiding heb ik met succes afgerond. Ik kreeg de mogelijkheid van mijn stagebedrijf, Breeloo Boekhouding, om hier fulltime aan de slag te gaan. Echter, ik wilde mijn kwaliteiten als boekhouder eerst verder uitbreiden. Hierop heb ik besloten de opvolgende opleiding aan de Hogeschool te gaan volgen. Ook deze onderneming heb ik met succes afgerond.

Ik voel mij het meest prettig in kleinere gezelschappen, ook wanneer het om de werksfeer gaat. Ik vind het belangrijk dat ik me goed thuis kan voelen op mijn werk, zodat ik er het maximale uit kan halen. Ik weet zeker dat u het bedrijf bent dat mij deze sfeer kan bieden.

Uiteraard heb ik niet veel werkervaring als boekhouder. Wel heb ik meerdere stages gelopen, in totaal 2,5 jaar, waardoor ik kennis heb mogen maken met de werkwijzen van meerdere boekhoudkantoren. Ik ben helemaal klaar om alle geleerde theorie nu ook in de praktijk te gaan brengen, en ik hoop dat u mij deze mogelijkheid wil bieden. Natuurlijk zou ik graag eens langskomen voor een sollicitatiegesprek op uw locatie. Ik kijk uit naar uw uitnodiging.

Met vriendelijke groet,

Henk Verkuil

Bijlage: curriculum vitae

Tips hoe u een sollicitatiebrief schrijft vindt u hier

Advertentietip