Een voorbeeld sollicitatiebrief loodgieter. Deze brief kunt u als voorbeeld gebruiken om een goede loodgieter sollicitatiebrief te kunnen schrijven.

Advertentietip

Willem van de Ploeg
Ossenmarkt 45
4587 KO Maastricht

Loodgietersbedrijf de Maan
T.a.v. Meneer van de Os
Jan Pieterstraat 22
4589 KL Valkenburg

Maastricht, 06 oktober 2019

Betreft: vacature Loodgieter

Meneer van de Os

Graag zou ik in aanmerking willen komen als loodgieter bij uw bedrijf, omdat de werkzaamheden me erg aanspreken. Al eerder heb ik uitgeleend gezeten bij uw bedrijf en zodoende heb ik al kennis gemaakt met uw bedrijfscultuur.

Na het afronden van mijn mbo-diploma loodgieter, ben ik nu 2 jaar werkzaam als loodgieter bij het bedrijf Looders. Ik werk hier samen met een collega die mij het vak loodgieter na mijn opleiding verder heeft geleerd en zijn ervaringen met mij heeft gedeeld. Nu is voor mij de tijd aangebroken om mij door te ontwikkelen op in het loodgieters vak en dat is bij mijn huidige werkgever niet mogelijk.

Bij het lezen van de advertentie werd ik meteen enthousiast en ik wist zeker dat dit een mooie kans voor mij kan worden om ook daadwerkelijk nog verder door te groeien in het vak als loodgieter. Ik kan goed samenwerken met mijn huidige collega, toch mis ik de uitdaging doordat de meest complexere werkzaamheden worden uitgevoerd door mijn huidige collega. Ik ben een jonge loodgieter die zich wil door ontwikkelen en ik zou zelf graag zelfstandig willen werken.

Zoals ik al eerder aangegeven heb ben ik een harder werker die niet opgeeft als een loodgieters klus niet lukt. Daarnaast ben ik vriendelijk en heel collegiaal ingesteld en ik vind het dan ook niet erg om in de avonduren of in het weekend een oproep dienst te draaien.

Ik hoop dat mijn brief voor u aanleiding geeft tot een gesprek, zodat ik in een persoonlijk gesprek mijn sollicitatie kan toelichten. Voor verdere informatie en werkervaring van mij verwijs ik u naar de bijlage waarin mijn curriculum vitae is opgenomen.

Met vriendelijke groet,

Willem van de Ploeg

Bijlage: curriculum vitae

Nog meer bouw sollicitatiebrieven vindt u hier

Advertentietip