Een voorbeeld sollicitatiebrief thuiszorg. Deze brief kunt u als voorbeeld gebruiken om een goede sollicitatiebrief te kunnen schrijven.

Advertentietip

Eigen naam (voluit of afkorting van de voorletters)
Adres
Postcode en WOONPLAATS (altijd volledig in hoofdletters)

Naam geadresseerd bedrijf
Naam van de ontvanger van de brief
Adres van de geadresseerde
Postcode en STANDPLAATS

Amersfoort, 04 oktober 2019

Betreft: vacature thuiszorg

Geachte heer/mevrouw naam van de ontvanger van de brief (Geachte meneer Jansen)

In de courant van Amersfoort zag ik met blijdschap uw vacature staan voor de parttime functie in de thuiszorg. Bij het lezen van de openstaande vacature dacht ik meteen dit is de vacature waar ik op moet gaan solliciteren en dat wil ik dan middels deze brief aan u kenbaar maken. Ik wil u graag overtuigen dat ik de juiste persoon ben voor de functie en ik ben dan ook zeer gemotiveerd. De functie in de thuiszorg spreekt mij zo aan omdat ik jarenlang gewerkt heb in de zorg tot dat ik kinderen kreeg.

Ik heb jarenlang gewerkt voor meerdere zorg instellingen en ik beschik dus over de benodigde werkervaring in de zorg. De thuiszorg spreekt mij aan omdat je bij mensen thuis zorg gaat verlenen die weer sterk van elkaar verschillen. Ik beschik naast mijn werkervaring ook over de gevraagde diploma’s zoals u aangeeft in de vacature. Ik ben nog steeds in het bezit van mijn EHBO diploma want eerste hulp verlenen wanneer nodig vind ik persoonlijk belangrijk. Bovendien lijkt mij het afwisselende werk in de thuiszorg met de verschillende wensen en behoeften van de mensen die de zorg nodig hebben leuk.

In mijn vorige werkervaringen heb ik mijn kennis en vaardigheden altijd goed weten in te zetten. Daarnaast beschik ik over goede communicatieve vaardigheden zowel mondeling als in schrift. In de zorg heb ik gemerkt dat een positieve houding naar de patiënten toe en inlevingsvermogen in de patiënten een pre is. Over deze ervaringen beschik ik nog steeds en ik kan deze weer volledig inzetten in uw thuiszorg bedrijf.

Voor meer persoonlijke informatie over mijn werkervaringen en behaalde diploma’s verwijs ik u naar mijn curriculum vitae. Graag kom ik in een persoonlijk gesprek een toelichting geven op mijn sollicitatie en curriculum vitae. Ik zie uw reactie met veel belangstelling tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Je naam (voluit)

Bijlage: curriculum vitae

Meer sollicitatiebrieven zorg kijk hier

Advertentietip