Een voorbeeld sollicitatiebrief uitvaartverzorger. Deze brief kunt u als voorbeeld gebruiken om een goede uitvaartverzorger sollicitatiebrief te kunnen schrijven.

Advertentietip

Eigen naam (voluit of afkorting van de voorletters)
Adres
Postcode en WOONPLAATS (altijd volledig in hoofdletters)

Naam geadresseerd bedrijf
Naam van de ontvanger van de brief (t.a.v. Is hierbij niet noodzakelijk er voor te zetten)
Adres van de geadresseerde
Postcode en STANDPLAATS (altijd volledig in hoofdletters)

Plaats, datum van schrijven van de sollicitatiebrief (Kerkrade, 16 juni 2018)

Betreft: vacature uitvaartverzorger

Geachte heer/mevrouw naam van de ontvanger van de brief (Geachte meneer Korte)

Tot mijn vreugde las ik uw advertentie waarin u aankondigt dat u nieuwe collega’s zoekt voor uw uitvaartonderneming.
U bent specifiek op zoek naar meerdere uitvaartverzorgers zoals u aangeeft in uw advertentie. Vandaar deze brief waarbij ik mij kandidaat stel voor de functie van uitvaartverzorger.

De afgelopen jaren heb ik heel wat werkervaring opgedaan: in de administratie, de verkoop en in de zorg. Hierbij heb ik ontdekt dat ik het heel leuk vind om met mensen te werken, vandaar dat mijn voorkeur uitgaat naar een baan in de zorg. Uitvaartverzorger spreekt mij hierbij in het bijzonder aan. Als uitvaartverzorger kun je de laatste wensen van de overlijdende waarmaken en daarnaast de nabestaanden een hart onder de riem steken.

Als uitvaartverzorger vind ik het belangrijk dat de communicatie met de nabestaande en met de mede collega’s strak maar soepel verloopt. In mijn jaren in de administratie en in de verkoop was dit al belangrijk, maar als uitvaartverzorger is dit naar mijn inziens velen malen belangrijker.

Zoals u ziet, ben ik heel gemotiveerd om in uw uitvaartonderneming aan de slag te gaan. Ik hoop dan ook dat u mij zult uitnodigen voor een sollicitatiegesprek, zodat ik mij verder aan u kan voorstellen. Voor verdere persoonlijke informatie over mijn achtergrond verwijs ik u graag naar mijn curriculum vitae. Met belangstelling zie ik uw antwoord tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Je naam (voluit)

Bijlage: curriculum vitae

Advertentietip