Een voorbeeld Sollicitatiebrief metaalbewerker. Deze brief kunt u als voorbeeld gebruiken om een goede metaalbewerker sollicitatiebrief te kunnen schrijven.

Advertentietip

Eigen naam (voluit of afkorting van de voorletters)
Adres
Postcode en WOONPLAATS (altijd volledig in hoofdletters)

Naam geadresseerd bedrijf
Naam van de ontvanger van de brief (t.a.v. Is hierbij niet noodzakelijk er voor te zetten)
Adres van de geadresseerde
Postcode en STANDPLAATS (altijd volledig in hoofdletters)

Plaats, datum van schrijven van de sollicitatiebrief (Terneuzen, 01 december 2018)

Betreft: vacature metaalbewerker

Geachte heer/mevrouw naam van de ontvanger van de brief (Geachte meneer Jongsma)

Met deze brief wil ik graag informeren of u een vacature vrij heeft voor de functie van metaalbewerker. Tevens wil ik u middels dit schrijven op de hoogte brengen van mijn kennis en vaardigheden binnen de branche. Als eerst wil ik u mededelen dat ik namens een kennis op de hoogte ben gebracht over uw bedrijf.
Momenteel ben ik werkzaam bij een metaalverwerkingsbedrijf in Vlissingen. Doordat de huidige eigenaar stopt met de bedrijfsactiviteiten en er geen opvolger is voor de bedrijfsactiviteiten ben ik genoodzaakt om een nieuwe werkgever te vinden.

Ik werk al ruim 20 jaar in de metaalbranche en het bevalt mij uitstekend. Ik werk altijd met enorm veel plezier en inzet, ik zou dit graag door willen zetten binnen uw metaalverwerkingsbedrijf.
Ik ben direct na mijn middelbare school aan de slag gegaan bij mijn huidige werkgever en zoals ik al aangaf bevalt mij het werk enorm goed.

Door mijn jarenlange ervaring ken ik de branche op mijn duimpjes. Ik kan reparaties uitvoeren en apparaten bewerken zodat verschillende opdrachtgevers het juiste geleverd krijgen. Verder ben ik een doorzetter. Als ik mijzelf ergens voor inzet zal dit voor de volle honderd procent zijn. Door de jaren heen heb ik meerdere cursussen gevolgd om mee te gaan met de moderne tijd in de branche.
Al met al beschik ik over een ruime werkervaring met enorm veel extra kennis. Voor mijn curriculum vitae verwijs ik u naar de bijlage die ik heb bijgesloten.
Uiteraard wil ik het een en ander graag toelichten in een persoonlijk gesprek.

In afwachting van uw reactie.

Met vriendelijke groet,

Je naam (voluit)

Bijlage: curriculum vitae

Advertentietip