Een voorbeeld sollicitatiebrief voor de typiste. Deze brief kunt u als voorbeeld gebruiken om een goede sollicitatiebrief typiste te kunnen schrijven.

Eigen naam (voluit of afkorting van de voorletters)
Adres
Postcode en WOONPLAATS (altijd volledig in hoofdletters)

Naam geadresseerd bedrijf
Naam van de ontvanger van de brief (t.a.v. Is hierbij niet noodzakelijk er voor te zetten)
Adres van de geadresseerde
Postcode en STANDPLAATS (altijd volledig in hoofdletters)

Plaats, datum van schrijven van de sollicitatiebrief (Amersfoort, 25 maart 2018)

Betreft: vacature typiste

Geachte heer, mevrouw,

Met deze sollicitatiebrief wil ik graag solliciteren naar de functie van typiste. Uw vacature werd mij door een goede vriendin gemaild en ik heb direct de tijd genomen om mijn sollicitatie aan Briljant Directories te schrijven.

Ik zal mij eerst voorstellen. Ik ben Petra de Boer, 18 jaar en woonachtig in Amsterdam. Vorig jaar heb ik mijn diploma aan het VMBO behaald, waarna ik bij de bloemist ben gaan werken. Hier ben ik nog steeds werkzaam, via het uitzendbureau.
Twee maanden geleden was er voor de duur van drie weken even geen werk voor mij bij de bloemist, waardoor ik in deze periode werd ingezet als typiste bij Verheij Admin. Deze baan beviel mij zo goed dat ik nu op zoek ben naar een fulltime baan als typiste.

Op school had ik eigenlijk maar twee vakken waar ik echt altijd hoge cijfers scoorde, en dat was bij computerkunde en Taal.
Ik ben iemand die niet goed is met cijfers, maar daarentegen wel heel snel leer als het om talen gaat.
Zo kan ik niet alleen Nederlands foutloos schrijven, maar ook Engels, Duits, Frans en Spaans. Dit heeft waarschijnlijk ook te maken met het feit dat mijn vader Nederlands is en mijn moeder Spaanse. Mijn vader sprak Nederlands met mij, mijn moeder sprak Spaans met mij en mijn ouders spraken Engels met elkaar. Duits heb ik volledig op school aangeleerd.

Ik ben zo enthousiast over uw vacature, omdat u vraagt om een typiste die foutloos kan schrijven in Nederlands, Engels en Duits. Ik voldoe volledig aan dit profiel. Nu ik kennis heb mogen maken met het beroep van typiste ben ik erg enthousiast over deze baan. Ik leer graag, ben erg ambitieus en werk graag zelfstandig. Daarnaast beschik ik over een typdiploma.

Ik denk dat ik een goede aanvulling op uw team zou zijn omdat ik mij goed kan vinden in uw geschetste profiel.
Heel graag zou ik eens bij u langskomen om mijn sollicitatie mondeling toe te lichten.
Ik kijk dan ook bijzonder uit naar een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Met vriendelijke groet,

Petra de Boer

Bijlage: curriculum vitae

Advertentietip