Op basis van de eerste indruk wordt meer dan de helft van de sollicitanten afgewezen. SocialHet is daarom heel belangrijk dat u genoeg aandacht besteed aan uw kleding en uw uiterlijk. Zorg ervoor dat het niet overdreven is maar gewoon natuurlijk eruit ziet. Hieronder geven wij u enkele tips over kledingadvies sollicitatiegesprek voor mannen en vrouwen tijdens uw sollicitatie gesprek.

Kleding & schoenen.

1) Decolleté
Het dragen van een te korte rok of een te diep decolleté word afgeraden. Hoe meer huid je tijdens een sollicitatiegesprek laat zien, hoe minder serieus je overkomt.

2) Sieraden
Het is verstandig om niet te veel sieraden tijdens het sollicitatiegesprek te dragen. Bij het bewegen van de sieraden worden de mensen afgeleid.

3)Onderkleding
Zorg ervoor dat onderkleding niet zichtbaar is of dat deze tijdens het dragen heel duidelijk tekenen. Het is beter om voor onderkleding te kiezen welke niet zichtbaar zijn tijdens uw sollicitatiegesprek.

4)Te hoge hakken
Zorg ervoor dat u goed kan lopen op hoge hakken. Mocht dit niet zo zijn dan raden wij u aan om gewone platte schoenen te dragen.

5)Schoenen
Zorg ervoor dat uw schoenen schoon en gepoetst zijn. Nooit op sandalen of gympen komen.

6)Pak
Let op de keuze van uw pak. Draag tijdens het gesprek geen trouwpak van je vader of ouderwetse pak.

7)Sokken
Hou rekening met de kleur van uw sokken. Kies de kleur van je sokken in de kleur van je pak of kleur schoenen. Draag nooit witte sokken.

Algemeen.

1)Plastic tas
Neem nooit een plastic tas mee naar het sollicitatiegesprek. Dit komt erg onprofessioneel over. Als je je CV en diploma’s wil meenemen naar het sollicitatiegesprek koop dan een nette tas.

Advertentietip