Een voorbeeld sollicitatiebrief ICTer. Deze brief kunt u als voorbeeld gebruiken om een goede sollicitatiebrief te kunnen schrijven.

Advertentietip

Eigen naam (voluit of afkorting van de voorletters)
Adres
Postcode en WOONPLAATS (altijd volledig in hoofdletters)

Naam geadresseerd bedrijf
Naam van de ontvanger van de brief (t.a.v. Is hierbij niet noodzakelijk er voor te zetten)
Adres van de geadresseerde
Postcode en STANDPLAATS (altijd volledig in hoofdletters)

Plaats, datum van schrijven van de sollicitatiebrief (Enschede, 11 oktober 2018)

Betreft: vacature ICT

Geachte heer/mevrouw naam van de ontvanger van de brief (Geachte heer Wild)

Als vierdejaars student van de opleiding ICT-Beheer op Saxion Hogeschool Enschede, ben ik in het kader van de afronding van mijn opleiding opzoek naar een afstudeerplek voor een duur van 20 weken in de periode februari 2013 tot en met juli 2013. Middels deze sollicitatiebrief wil ik mijn vergaande interesse tonen voor uw bedrijf en u vragen of u een afstudeerplek heeft voor mij.

Tijdens mijn opleiding heb ik mij in de specialisatie periode gespecialiseerd in Based Computing en heb ik een opdracht uitgevoerd voor uw bedrijf om een probleem op te lossen met een Server Based Computing probleem. Deze opdracht heeft bij mij de interesse gewekt om ook voor de afronding van de opleiding ICT-Beheer te kiezen voor een project gerelateerd aan Server Based Computing..

ICT Nederland staat goed aangeschreven en lijkt mij een goed bedrijf om af te studeren, omdat ik zeer positief gestemd ben over de begeleiding en het verloop van de opdracht tijdens het vorige project. Vanwege de omvang van het bedrijf ICT Nederland, lijkt het mij een uitdaging om onderzoek te mogen doen naar een mogelijke oplossing voor Server Based Computing.

Ik zou daarom graag met u een opdracht willen verzinnen in de richting van Server Based Computing, die ik kan uitvoeren voor mijn afstudeer project. Ik ben zeer gemotiveerd om weer een keer voor uw bedrijf een opdracht uit te voeren of en probleem op te lossen. Verder ben ik flexibel in het soort opdracht, zolang het maar verband houdt met ICT-Beheer.

Ik wacht uw reactie af en ik hoop dat u samen met mij een afstudeeropdracht kan vinden, indien u nog vragen heeft ben ik bereid deze in een gesprek toe te lichten. In bijgevoegd curriculum vitae vindt u verdere persoonlijke informatie over mij. Ik zie graag uw reactie tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Je naam (voluit)

Bijlage: curriculum vitae

Advertentietip