Sollicitatiebrief chefkok

Een voorbeeld sollicitatiebrief chefkok. Deze brief kunt u als voorbeeld gebruiken om een goede chefkok sollicitatiebrief te kunnen schrijven. Nog meer tips op een rij!

Eigen naam (voluit of afkorting van de voorletters)
Adres
Postcode en WOONPLAATS (altijd volledig in hoofdletters)

Naam geadresseerd bedrijf
Naam van de ontvanger van de brief (t.a.v. Is hierbij niet noodzakelijk er voor te zetten)
Adres van de geadresseerde
Postcode en STANDPLAATS (altijd volledig in hoofdletters)

Plaats, datum van schrijven van de sollicitatiebrief (Benschop, 4 maart  2018)

Betreft: vacature Chefkok

In het vakblad Horeca Misset kwam ik de vacature tegen voor de functie van chefkok in uw restaurant. Bij het lezen van de functie omschrijving en de licenties van uw restaurant wist ik onmiddellijk dat deze functie van chefkok precies bij mij past. Ik wil mij dan ook voorstellen als kandidaat voor de openstaande vacature van chefkok in uw restaurant middels deze sollicitatiebrief

Ik heb ruim 6 jaar werkervaring als chefkok in het Hilton hotel in Amsterdam. De werkervaring die ik als chefkok heb opgedaan zijn; leidinggeven aan 24 koks, zorg dragen voor de inkoop, het bewaken van de kwaliteit van het eten en het verzorgen en samenstellen van de menukaart in verschillen talen.
In het hotel-restaurant waar ik op heden werkzaam ben heb ik mij zelf kunnen ontwikkelen in alle vaardigheden om een echt chefkok te zijn en daarnaast heb ik mij ontwikkeld op het gebied van leidinggeven in de keuken als chefkok zijnde. In mijn huidige functie vind ik op dit moment geen verdere uitdagingen en daarom vind ik nu het juiste moment om te solliciteren bij u als chefkok.

Persoonlijke ontwikkeling, passie voor het koken en uitdaging vinden als chefkok vind ik belangrijk en ik weet zeker dat ik bij uw hotel-restaurant weer de uitdaging zal gaan vinden en mij persoonlijk nog verder kan gaan ontwikkelen. In de keuken aansturen van meerdere koks en het klaar maken van alle gerechten is mijn passie en trots. Ik geniet ervan al de gasten na een avond culinair genieten met een glimlach het restaurant verlaten.

Voor verdere persoonlijke informatie over mijn behaalde diploma’s en andere werkzaamheden verwijs ik u graag naar mijn curriculum vitae. Graag zou ik u in een persoonlijk gesprek een toelichting geven op mijn sollicitatie.

Met belangstelling zie ik uw antwoord tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Je naam (voluit)

Bijlage: curriculum vitae

Klik hier om twee sollicitatiebrieven Chef-kok te downloaden

Advertentietip