Een voorbeeld sollicitatiebrief verpleegkundige. Deze brief kunt u als voorbeeld gebruiken om een goede sollicitatiebrief verpleegkundige te kunnen schrijven.

Advertentietip

Mariska van de Klepel
Rode bessenlaan 12
7895 OP Utrecht

Ziekenhuis Willemina
t.a.v. meneer De Jong
Ringweg 12
7896 LO Amersfoort

Utrecht, 04 oktober 2020

Betreft: vacature verpleegkundige

Geachte meneer De Jong

Via intranet van het ziekenhuis UMG zag ik de advertentie staan voor de vacature van verpleegkundige op de afdeling chirurgie.
Op intranet stond vermeld dat er middels een brief de interesse en motivatie op de vacature bekend gemaakt moest worden.
Via deze sollicitatiebrief wil ik mijn interesse en motivatie dan ook aan u laten blijken en wil ik u overtuigen dat ik de functie van verpleegkundige op de chirurgie afdeling kan vervullen. De afdeling chirurgie spreekt mij aan doordat er veel geleerd kan worden en er directe verpleging bij patiënten uit de operatie kamer moet worden gedaan.

Zoals u hebt kunnen lezen heb ik de vacature gevonden op het intranet van het ziekenhuis UMG waar ik nu werkzaam ben op de afdeling verloskunde als verpleegkundige. Op de afdeling verloskunde ben ik nu reeds 5 jaar verpleegkundige en begeleid ik moeders die in verwachting zijn en verzorg ik moeders die bevallen zijn van een prachtig kind, daarbij wordt de vader natuurlijk niet vergeten. De werkzaamheden op de afdeling verloskunde bestaat uit voornamelijk het ondersteunen van de vrouw en haar partner.

Als verpleegkundige vindt ik dat je een groot inlevingsvermogen moet hebben om de patiënten te voorzien van de juiste zorg. In uw vacature vraagt u ook om inlevingsvermogen en werkervaring in de zorg en ik heb dit allebei. Verder wil ik mij persoonlijk verder ontwikkelen en ben ik wel toe aan een nieuwe uitdaging in het ziekenhuis UMG en daarbij past de vacature van verpleegkundige chirurgie.

Op de afdeling verloskunde werk ik met veel plezier en in een leuk team, maar ik denk toe te zijn aan een nieuwe uitdaging waar ik ook goed kan samenwerken in een team en zelfstandig te werk kan gaan. Verder ben ik vriendelijk ingesteld en kan ik mij goed communicatief goed uitdrukken.

Graag zou ik u in een persoonlijk gesprek een toelichting geven op mijn sollicitatie. Voor meer persoonlijke informatie over mij verwijs ik u naar mijn curriculum vitae. Ik kijk uit naar uw reactie.

Met vriendelijke groet,

Mariska van de Klepel

Bijlage: curriculum vitae

Meer sollicitatiebrieven Zorg kijk hier

Advertentietip