Een voorbeeld sollicitatiebrief doktersassistente. Deze brief kunt u als voorbeeld gebruiken om een goede doktersassistente sollicitatiebrief te kunnen schrijven.

Advertentietip

Eigen naam (voluit of afkorting van de voorletters)
Adres
Postcode en WOONPLAATS

Naam geadresseerd bedrijf
Naam van de ontvanger van de brief
Adres van de geadresseerde
Postcode en STANDPLAATS

Zwolle, 02 oktober 2018

Betreft: vacature doktersassistente

Geachte heer De Zeeuw

In het dagblad de Stentor van 29 september j.l. zag ik met veel belangstelling de advertentie die u geplaatst heeft waarin u aangeeft dat u een vacature heeft openstaan voor een parttime functie van doktersassistente voor 24 uur per week. Na ons telefoongesprek van 01 oktober j.l. wil ik u middels dit schrijven mijn interesse tonen voor deze openstaande functie.

De functie van doktersassistente in uw praktijk spreekt mij aan en past bij mijn werkervaring die ik heb opgedaan de afgelopen jaren als doktersassistente. Daarnaast heeft u een mooie praktijk waar ik denk mij persoonlijk verder kan gaan ontwikkelen als doktersassistente. Zoals ik in het telefoongesprek heb aangegeven ben ik momenteel nog werkzaam voor dokter De Leeuw en daarnaast werk ik nog bij de spoedeisende hulp van het ziekenhuis te Zwolle. Dit is zoals u weet in de avonduren en in het weekend en zal geen invloed hebben op de werkzaamheden in uw praktijk.

In mijn huidige functie draag ik zorg voor de binnenloop van patiënten, beantwoord ik de telefoon en plan ik afspraken in voor de patiënten bij de dokter. Daarnaast verzorg en onderhoud ik van alle patiënten de medische dossiers. Verder heb ik mijn eigen spreekuur waarin ik hartfilmpjes maak, wonden verzorg, bloeddruk meet, oren uitspuit en uitstrijkjes maak. Bij de spoedeisende hulp neem ik de telefoon aan en draag ik zorg voor de patiënten die binnen komen. Daarbij moet ik ervoor zorgen dat de aanwezige dokters de juiste visites rijden met het ambulance personeel.

Strik en nauwkeuring werken vind ik belangrijk in de zorg en hulpsector waarin u en ik werkzaam zijn. Bij mijn huidige dokter werk ik voornamelijk zelfstandig en op de spoedeisende hulp juist weer in teamverband. Daarnaast kan ik mij goed uitdrukken in woord en schrift. Verder ben ik vriendelijk ingesteld en zorg ik dat patiënten met de juiste zorg en hulp geholpen worden.

Mocht u meer vragen hebben naar aanleiding van mijn sollicitatiebrief dab verwijs ik u naar mijn curriculum vitae.
Ik hoop snel wat van u te horen,

Met vriendelijke groet,

Je naam (voluit)

Bijlage: curriculum vitae

Verdiend u wel genoeg? kijk eens op de beroepenpagina doktersassistent

Advertentietip