Een voorbeeld sollicitatiebrief vertaler. Deze brief kunt u als voorbeeld gebruiken om een goede vertaler sollicitatiebrief te kunnen schrijven.

Advertentietip

Eigen naam (voluit of afkorting van de voorletters)
Adres
Postcode en WOONPLAATS (altijd volledig in hoofdletters)

Naam geadresseerd bedrijf
Naam van de ontvanger van de brief (t.a.v. Is hierbij niet noodzakelijk er voor te zetten)
Adres van de geadresseerde
Postcode en STANDPLAATS (altijd volledig in hoofdletters)

Plaats, datum van schrijven van de sollicitatiebrief (Spijkenisse, 17 augustus 2019)

Betreft: sollicitatie vertaler

Geachte heer/mevrouw naam van de ontvanger van de brief (Geachte heer Boot)

Na het lezen van uw advertentie in het Algemeen Dagblad van 17 augustus jl. wil ik hierbij graag mijn interesse tonen voor de openstaande functie van vertaler bij uw vertaalbureau. Ik heb direct uw website bezocht en ik werd meteen enthousiast over uw bedrijf. Vooral de diversiteit in de werkzaamheden spreken mij enorm aan.

Ik heb al jarenlang ervaring met het vertalen van teksten in meerdere talen. Mijn specialiteit voor het vertalen van teksten is van het Nederlands naar het Spaans maar ik kan ook in vele andere talen teksten vertalen. Het vertalen is bij mij vanzelfsprekend geworden omdat ik veel heb gereisd heb en in meerdere landen voor enige tijd heb gewoond.

Ik heb altijd op freelance basis gewerkt maar ik ben toe aan een nieuwe uitdaging in een stabiele omgeving. De ervaringen die ik heb opgedaan in mijn freelance tijd sluiten aan bij de door u opgestelde functie eisen. Ik ben collegiaal ingesteld en vindt het ook prettig om met meerdere personen aan een vertaal klus te werken.

Op uw website las ik ook dat u veel werkt als tolk en dit lijkt mij ook zeer interessant en helemaal wanneer dit de Spaanse taal betreft. Ik ben verder leergierig en wil mij altijd persoonlijk verder ontwikkelen, ik sta altijd open voor opleidingen en cursussen.

Ik hoop dat mijn brief voor u aanleiding geeft tot een gesprek, zodat ik in een persoonlijk gesprek mijn sollicitatie kan toelichten. Voor verdere informatie en achtergronden van mij verwijs ik u naar de bijlage waarin mijn curriculum vitae is opgenomen. Ik kijk uit naar uw reactie.

Met vriendelijke groet,

Je naam (voluit)

Bijlage: curriculum vitae

Advertentietip