Een sollicitatiebrief winkelverkoopster. Deze brief kunt u als voorbeeld gebruiken om een goede sollicitatiebrief winkelverkoopster te kunnen schrijven.

Advertentietip

Eigen naam (voluit of afkorting van de voorletters)
Adres
Postcode en WOONPLAATS (altijd volledig in hoofdletters)

Naam geadresseerd bedrijf
Naam van de ontvanger van de brief (t.a.v. Is hierbij niet noodzakelijk er voor te zetten)
Adres van de geadresseerde
Postcode en STANDPLAATS (altijd volledig in hoofdletters)

Plaats, datum van schrijven van de sollicitatiebrief (Dordrecht, 09 oktober 2019)

Betreft: vacature winkelverkoopster

Geachte heer/mevrouw naam van de ontvanger van de brief (Geachte mevrouw Wagenaar)

Afgelopen zaterdag 06 oktober jl. ben ik bij uw winkel naar binnen gelopen na het zien van de parttime vacature voor winkelverkoopster. Ik heb toen informatie bij u opgevraagd over de openstaande vacature en ik heb mijn interesse toen al aan u laten blijken. U gaf aan dat ik mijn interesse via een brief duidelijk moest maken voor de functie van winkelverkoopster. Met deze sollicitatiebrief wil ik u dan ook graag mijn interesse nog een keer bevestigen en u overtuigen waarom ik geschikt ben voor de invulling van de functie.

Vandaag de dag studeer ik nog voor mijn opleiding aan de universiteit van leiden en in de tijd die ik vrij heb wil ik graag een parttime baan hebben om mij te kunnen ontwikkelen als persoon. De parttime functie van winkelverkoopster past goed in mijn schema met mijn studie, omdat het voornamelijk om avond en weekend diensten gaat zoals u aangaf in het gesprek. De functie spreekt mij aan omdat ik dan naast mijn opleiding werkervaring kan op doen en mij persoonlijk kan ontwikkelen.

Ik werk graag door en heb affiniteit met kleding en schoenen zoals u die verkoopt. Verder ben ik een echte team speler en kan daarnaast ook goed zelfstandig werken. Ik ben vriendelijk ingesteld en ik heb goede communicatieve vaardigheden. Daarnaast ben ik flexibel ingesteld en vind ik het niet erg om een extra dienst te draaien, zolang mijn studie er niet onder gaat leiden.

Voor verdere persoonlijke informatie over mijn gevolgde opleidingen en mijn werkervaringen wil ik u graag verwijzen naar de bijlage waar u mijn curriculum vitae aan treft. In een persoonlijk gesprek zal ik graag mijn motivatie nog duidelijker kenbaar willen maken. Ik zie uw reactie met veel belangstelling tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Je naam (voluit)

Bijlage: curriculum vitae

Advertentietip