Een voorbeeld sollicitatiebrief Caissière. Deze brief kunt u als voorbeeld gebruiken om een goede Caissière sollicitatiebrief te kunnen schrijven.[frame align=”right”] [/frame]

Petra de Boer Hendrikskade 12 1234 AA Amsterdam

Stijn Super
Tuinpad 12 3564 AA Haarlem

Amsterdam, 14 maart 2020

Betreft: sollicitatie kassière

Geachte heer, mevrouw,

Graag zou ik willen solliciteren naar de openstaande vacature voor kassière bij Stijn Super. Ik doe wekelijks boodschappen bij uw supermarkt en een kassière wees mij vorige week op deze functie binnen de supermarkt. De functie sprak mij direct aan en ik heb dan ook direct het sollicitatieformulier aan de balie ingevuld. Hierbij ontvangt u mijn aanvullende sollicitatiebrief.

Ik ben Petra de Boer, 17 jaar jong en woonachtig in Amsterdam, met mijn ouders en jongere broertje. Vorig jaar heb ik de middelbare school afgerond, VMBO, waarna ik bij Supermarkt Veenendaal in Amsterdam ben gaan werken. Ik heb geen fijne schooltijd gehad en bij deze supermarkt word ik hier voortdurend mee geconfronteerd. Daarom zou ik graag als kassière aan de slag gaan in een andere plaats.

Na mijn VMBO-opleiding heb ik eerst nog getwijfeld over een vervolgopleiding. Het feit dat ik het moeilijk heb gehad op school heeft mij ertoe doen besluiten dat ik niet meer naar school wilde gaan. Hierop ben ik begonnen als vakkenvuller bij Supermarkt Veenendaal. Hier kreeg ik al snel de mogelijkheid om een cursus te volgen voor het bedienen van de kassa en deze kans heb ik met beide handen aangepakt. Ik vind het werk erg leuk en hou van het contact met de klanten.

Uw vacature sprak mij direct aan, omdat u zoekt naar een kassamedewerker die al bekend is met het kassasysteem. Een andere medewerkster van u, Sandra Bodegraven, woont bij mij in de straat. Ik mag met haar meerijden naar het werk, waardoor ik geen gebruik hoef te maken van het openbaar vervoer.

Ik kan goed omgaan met klanten en heb een vriendelijke houding. Het kassawerk spreekt mij aan, omdat ik er een goede snelheid in kan leggen en lekker zelfstandig bezig kan zijn. Ik ben productief en zet mij graag in om mijn werk zo perfect mogelijk uit te voeren. Graag zou ik eens bij u langskomen voor een aanvullend sollicitatiegesprek. Ik kijk ernaar uit.

Met vriendelijke groet,

Petra de Boer

Bijlage: curriculum vitae

Advertentietip