Een voorbeeld sollicitatiebrief docent Duits. Deze brief kunt u als voorbeeld gebruiken om een goede docent Duits sollicitatiebrief te kunnen schrijven.

Advertentietip

Karel Appel
Beatrixlaan 21 4023AP Geldermalsen

Scholengemeenschap Relax
krome straat 8 3457AA Leerdam

Leerdam, 18 januari 2021

Betreft: sollicitatiebrief docent Duits

Geachte heer/mevrouw [indien bekend: vul hier de achternaam van je contactpersoon in],

In het tijdschrift (naam) zag ik dat u op zoek was naar een docent Duits. Graag zou ik voor deze functie in aanmerking willen komen en mijn ervaring weer in de praktijk brengen.

Ik heb al enige jaren ervaring in het onderwijs en dan met betrekking tot het bijbrengen van talen. Duits is niet de enige taal die ik bij kan brengen, maar wel de taal waar ik de meeste ervaring mee heb. Ik ben dan ook van mening dat ik de functie die u beschrijft prima in de praktijk kan brengen.

De reden waarom ik deze mening bent toebedeeld ligt aan het feit dat ik beschik over de nodige kennis en nog meer ervaring.
De laatste jaren volg ik vele cursussen, waardoor ik de Duitse taal nog machtiger wordt en het doceren van de taal steeds leuker wordt.

Verder vind ik het erg leuk om met jongeren te werken en ze iets mee te geven voor de toekomst. Helaas zien ze dit vaak zelf niet en dat probeer ik ze ook in te laten zien. Het is namelijk erg belangrijk dat zij ook begrijpen waarom ze bepaalde kennis op moeten doen. Ik help de leerlingen graag om te zorgen dat ze beter hun best zullen gaan doen om de Duitse taal te beheersen.

Ik ben zo vrij geweest om mijn curriculum vitae bij te voegen, zodat u een beter idee krijgt over mijn arbeidsverleden.
Verder hoop ik dat u mij uitnodigt voor een persoonlijk gesprek.

Met vriendelijke groet,

(Handtekening)

(Je naam)
Bijlage CV

 

Advertentietip