Een voorbeeld sollicitatiebrief bakker. Deze brief kunt u als voorbeeld gebruiken om een goede sollicitatiebrief bakker te kunnen schrijven.

Advertentietip

Eigen naam (voluit of afkorting van de voorletters)
Adres
Postcode en WOONPLAATS (altijd volledig in hoofdletters)

Naam geadresseerd bedrijf
Naam van de ontvanger van de brief (t.a.v. Is hierbij niet noodzakelijk er voor te zetten)
Adres van de geadresseerde
Postcode en STANDPLAATS (altijd volledig in hoofdletters)

Plaats, datum van schrijven van de sollicitatiebrief (Amsterdam, 19 februari 2018)

Betreft: sollicitatie bakker

Geachte heer, mevrouw,

Met groot enthousiasme solliciteer ik naar de functie van bakker bij Van Sloteren Bakkerij. Uw vacature verscheen op mijn persoonlijk account bij het UWV en ik besloot direct een sollicitatiebrief te gaan schrijven. Ik heb nog maar kort mijn tweede bakkersopleiding afgerond en ben dan ook erg gemotiveerd om aan de slag te gaan.

Mijn naam is Remko Ploegmaker. Ik ben 23 jaar en woon in Amsterdam. Na het middelbaar onderwijs ben ik een opleiding aan het MBO in Amstelveen gestart, namelijk Allround Brood- en Banketbakker niveau 3. Echter, hier nam ik geen genoegen mee. Ik wilde graag alle kneepjes van het vak leren kennen en onder de knie krijgen. Hierdoor heb ik ervoor gekozen om de vervolgopleiding op niveau 4, Patissier Brood en Banket, te gaan volgen. Beide opleidingen heb ik met succes afgerond.

Uiteraard heb ik tijdens het volgen van beide opleidingen al meerdere malen in de praktijk kennis mogen maken met het vak. Zo heb ik een half jaar stage mogen lopen bij Duindoorn Patisserie, een half jaar bij Van Beek Banket en vijf maanden bij Bakkerij Edelman. Alle ondernemingen zijn te vinden in Amsterdam.

Nu ik beide diploma’s op zak heb, en meerdere malen ervaring op heb mogen doen in de praktijk, ben ik enkel nog enthousiaster om aan de slag te gaan. Van Sloteren Bakkerij spreekt mij aan, omdat mijn voorkeur toch naar de broodbakkerij gaat. Uiteraard heb ik geen moeite met vroeg starten en ben ik bekend met alle regels omtrent (persoonlijke) hygiëne.

Ik denk dat ik een goede aanwinst ben voor de bakkerij, vooral omdat ik bijzonder gemotiveerd ben om aan de slag te gaan en de aangeleerde theorie in de praktijk te gaan brengen. Ik ben een echte teamplayer, maar kan ook uitstekend zelfstandig werken. Ik draag mijn verantwoordelijkheden en werk uitstekend volgens de gestelde regels. Graag zou ik eens bij u langskomen om mijn sollicitatie mondeling toe te lichten.

Met vriendelijke groet,

Remko Ploegmaker

Advertenties