Een voorbeeld sollicitatiebrief programmeur. Deze brief kunt u als voorbeeld gebruiken om een goede programmeur sollicitatiebrief te kunnen schrijven.

Eigen naam (voluit of afkorting van de voorletters)
Adres
Postcode en WOONPLAATS (altijd volledig in hoofdletters)

Naam geadresseerd bedrijf
Naam van de ontvanger van de brief (t.a.v. Is hierbij niet noodzakelijk er voor te zetten)
Adres van de geadresseerde
Postcode en STANDPLAATS (altijd volledig in hoofdletters)

Plaats, datum van schrijven van de sollicitatiebrief (Ede, 12 februari 2020)

Betreft: vacature programmeur

Geachte heer/mevrouw naam van de ontvanger van de brief (Geachte mevrouw Voskuil)

Maandag 08 februari jl. heb ik telefonisch contact met u gehad over de openstaande vacature van programmeur.
In ons telefoongesprek heb ik mijn interesse al aan u laten blijken en u gaf aan dat er middels een sollicitatiebrief gesolliciteerd kon worden naar de functie van programmeur.

Via deze brief wil ik mij dan ook voorstellen als kandidaat voord de openstaande functie in uw organisatie.
Ik ben sinds juli 2012 in het bezit van mijn HBO diploma als programmeur en op zoek naar een bedrijf waar ik mijn passie en liefde voor het vak als computer programmeur kan tonen.

De afgelopen jaren heb ik tijdens mijn opleiding veel geleerd en deze opgedane kennis wil ik nu in de praktijk toetsen.
Ik heb mijn stage periode en mijn afstudeer onderzoek verricht bij een Microsoft en ik heb daar al veel werkervaring op kunnen doen. Aangezien ik net afgestudeerd ben als programmeur beschik ik nog niet over veel werkervaring, maar in ons telefoongesprek heeft u aangegeven dat dit niet direct een probleem vormt in uw organisatie.

Ik ben van nature leergierig en enthousiast ingesteld. Ik kan goed zelfstandig werken en ik kan mij makkelijk aanpassen als er een project in teamverband gedaan moet worden. Ik ben over mezelf altijd erg kritisch en daarbij wil ik altijd het beste in mij naar boven halen en aan de rest laten zien. Verder ben ik positief ingesteld en ik draag altijd zorg voor een goed stuk werk. Het programmeren van websites is mijn passie en hier kan mij passie hierin kwijt.

In bijgevoegd curriculum vitae vindt u meer informatie over mijn opleidingen, diploma’s en werkervaringen. In een persoonlijk gesprek motiveer ik graag waarom ik gesolliciteerd heb bij uw bureau.

Met vriendelijke groet,

Je naam (voluit)

Bijlage: curriculum vitae

Advertentietip