Een voorbeeld sollicitatiebrief autoverkoper. Deze brief kunt u als voorbeeld gebruiken om een goede autoverkoper sollicitatiebrief te kunnen schrijven.

Advertentietip

Sonja de Vries
Hendrikskade 12
1234 AA Amsterdam

Stedo Auto’s B.V.
Tuinpad 12 3564 AA Haarlem

Amsterdam, 14 maart 2019

Betreft: sollicitatie autoverkoper

Geachte heer, mevrouw,

Graag zou ik willen solliciteren naar de functie van autoverkoper bij Stedo Auto’s B.V. In de Autoweek van zaterdag 12 maart 2016 werd uw advertentie als eerste weergegeven op de vacaturepagina. Ik heb niet verder hoeven zoeken, want ik wist direct dat dit de perfecte baan voor mij is.

Mijn naam is Sonja de Vries, 32 jaar jong en woonachtig in het centrum van onze hoofdstad, Amsterdam. Tot twee maanden geleden ben ik werkzaam geweest als autoverkoper bij Suzuki Van Dam in Zaandam. Deze onderneming is gefuseerd met Van Leynen Auto’s, waardoor er een reorganisatie plaats heeft gevonden binnen Suzuki Van Dam. Helaas werd er gewerkt volgens het principe ‘last in, first out’, waardoor er voor mij geen plek meer was binnen de onderneming.

Na de middelbare school heb ik de opleiding MBO Verkoop Mobiliteitsbranche gevolgd. Deze heb ik vervolgens aangevuld met de opleiding HBO Automotive aan de Hogeschool Haarlem. Na deze opleiding ben ik bij een kleine onderneming gaan werken als autoverkoper, Sandor Cars te Amstelveen, waar ik een kleine tien jaar met veel plezier heb gewerkt. Ik wilde doorgroeien en dit was binnen de kleine onderneming niet mogelijk, waardoor ik de overstap naar Suzuki Van Dam heb gemaakt.

Uw onderneming spreekt mij in het bijzonder aan, omdat u aangeeft dat er binnen uw bedrijf veel doorgroeimogelijkheden voor autoverkopers zijn. Mijn ervaring als autoverkoper is met twaalf jaar al relatief ruim, maar ik ben een ambitieus persoon en wil altijd meer. Voor mij is iedere dag een dag waarop er iets te leren valt in de autobranche en hier haal ik veel plezier uit.

Ik heb een brede ervaring in het verkopen van de meest uiteenlopende merken en typen auto’s. Ik heb een goed gevoel voor klantencontact en spreek mensen aan met een passende dosis humor. Eerlijkheid en kennis gaan bij mij voortdurend samen in de autoverkoop, en dit zou ik u graag eens laten zien tijdens een sollicitatiegesprek op uw locatie.

Met vriendelijke groet,

Sonja de Vries

bijlage : uw CV

Advertentietip