Een voorbeeld sollicitatiebrief carrosseriebouwer . Deze brief kunt u als voorbeeld gebruiken om een goede carrosseriebouwer sollicitatiebrief te kunnen schrijven.

Advertentietip

[/frame]

Kevin Blijdorp Langeweg 33 4758 JJ Groningen

Carrosseriebouw Kleverlaan B.V.
Hagepad 41 4758 PP Groningen

Groningen, 21 september 2018

Betreft: sollicitatiebrief carrosseriebouwer

Geachte heer, mevrouw,

Middels dit schrijven wil ik graag solliciteren naar de functie van carrosseriebouwer die openstaat bij uw bedrijf. Gisteren heb ik de vacaturekrant ontvangen waarin ook uw vacature te vinden is. Ik heb geen moment hoeven twijfelen over mijn sollicitatie.

Natuurlijk zal ik beginnen met mijzelf in het kort voor te stellen. Ik ben Kevin Blijdorp, 22 jaar en woonachtig in Groningen bij mijn ouders. Op 21 mei jl. heb ik de opleiding MBO Carrosseriebouwer afgerond. Na de zware examenperiode heb ik even rust genomen en nu ben ik al een paar weken op zoek naar een baan die goed bij mij en mijn opleiding past. Uw vacature komt dan ook zeker op het juiste moment.

Ik wil graag nog leren in de toekomst, maar dit doe ik liever in de praktijk dan op school. Na de middelbare school wilde ik eigenlijk al gaan werken, maar mijn ouders hebben mij opgelegd om verder te leren. Ondanks dat ik daar heel dankbaar voor ben heb ik nu het gevoel dat het echt klaar is met mijn schoolperiode. Ik ben veel beter in het werken met mijn handen dan in denkwerk. Daarom wil ik mijn opleiding gebruiken om direct aan de slag te gaan als carrosseriebouwer, dé baan waar ik al jarenlang mijn zinnen op zet.

Uw vacature spreekt mij aan, omdat de functie perfect aansluit bij mijn opleiding. Ik heb alle theorie voor de carrosseriebouw geleerd en wil dit nu heel graag omzetten naar ervaring in de praktijk. Ik ben heel enthousiast om nu eindelijk te mogen gaan proeven van het werkende leven en dit wil ik vanzelfsprekend graag doen binnen een baan die goed bij mij past. Ik ben er zeker van dat ik veel plezier zal halen uit de functie binnen uw onderneming, terwijl ik ondertussen graag in de praktijk meer leer om verder te groeien.

Ik hoop dat u mij, ondanks het gebrek aan praktijkervaring, de kans wilt geven om mijn sollicitatie nader toe te lichten tijdens een gesprek.

Met vriendelijke groet,

Kevin Blijdorp

Advertentietip