Een voorbeeld Sollicitatiebrief reisleider. Deze brief kunt u als voorbeeld gebruiken om een goede reisleider sollicitatiebrief te kunnen schrijven.

Advertentietip

Eigen naam (voluit of afkorting van de voorletters)
Adres
Postcode en WOONPLAATS (altijd volledig in hoofdletters)

Naam geadresseerd bedrijf
Naam van de ontvanger van de brief (t.a.v. Is hierbij niet noodzakelijk er voor te zetten)
Adres van de geadresseerde
Postcode en STANDPLAATS (altijd volledig in hoofdletters)

Plaats, datum van schrijven van de sollicitatiebrief (Amsterdam, 29 april 2018)

Betreft: vacature reisleider

Geachte mevrouw de Graaf,

Afgelopen zaterdag 27 april jl. las ik in de reiskrant van de Telegraaf met enorme belangstelling de vacature van reisleider bij uw reisorganisatie. Via deze sollicitatiebrief wil ik mij graag aan u voorstellen als mogelijke kandidaat voor de functie van reisleider.

De openstaande vacature van reisleider bij uw reisorganisatie past precies bij mijn afgeronde opleiding HBO toerisme en de gevraagde kennis en vaardigheden bezit ik ook door recente ervaringen in de reisbranche. De vacature spreekt mij ook aan omdat ik enorm gedreven ben en de toeristen altijd een goed gevoel wil bezorgen tijdens hun welverdiende vakantie.

Tijdens mijn studie heb ik naast de basis vaardigheden mij gespecialiseerd in communicatie en klantgerichtheid. Ik beschik daardoor over uitstekende communicatieve vaardigheden en ben heel klantgericht ingesteld op een commerciële manier. Als reisleider vindt ik het belangrijk dat je flexibel, positief ingesteld en zelfstandig bent.

Uw reisorganisatie spreekt mij in het bijzonder aan, omdat het een organisatie is die staat voor kwaliteit en service naar de toeristen toe. Ik zou enorm graag mijn kennis en vaardigheden willen benutten als reisleider in uw organisatie. Ik ben er meer dan van overtuigd dat mijn kennis en vaardigheden aansluiten bij uw wensen en eisenpakket die u stelt in de vacature voor reisleider.

U zult in mij een persoon aan treffen die altijd open staat voor nieuwe uitdagingen en iemand die zeer leergierig is. Als ik mezelf zou moeten omschrijven, dan passen de volgende kernwoorden bij mij: klantvriendelijk, communicatief vaardig,  positief ingesteld en commercieel.

Graag zou ik u in een persoonlijk gesprek een toelichting geven op mijn sollicitatie. Meer persoonlijke informatie over mij kunt u vinden in mijn curriculum vitae. Ik kijk uit naar uw reactie.

Met vriendelijke groet,

Je naam (voluit)

Bijlage: curriculum vitae

Wilt u meer tips over hoe u uw sollicitatiebrief beter kunt gaan opstellen? klik dan hier

Advertentietip