Hier vindt u een sollicitatiebrief verkoper. Deze brieven kunt u als voorbeeld gebruiken om een goede verkoper sollicitatiebrief te kunnen schrijven.

Advertentietip

Eigen naam
Adres
Postcode en WOONPLAATS

Naam geadresseerd bedrijf
Naam van de ontvanger van de brief
Adres van de geadresseerde
Postcode en STANDPLAATS

Almelo, 09 oktober 2019

Betreft: vacature verkoper

Geachte heer/mevrouw naam van de ontvanger van de brief (Geachte heer Ter Horst)

Met veel interesse las ik in het dagblad de Tubantia van 08 oktober jl. de vacature voor de functie van verkoper. Na ons telefoongesprek van dinsdagmorgen 09 oktober jl. wil ik u middels dit schrijven mijn interesse tonen voor deze openstaande functie van verkoper.

De functie van verkoper bij uw bedrijf spreekt mij aan en past bij mijn ontwikkeling als verkoper. Uw bedrijf heeft een goede persoonlijke verkoopstrategie en daarbij vind ik het een prettig bedrijf waar ik zelf al een aantal keren zaken mee heb gedaan. Ik denk mij persoonlijk verder te kunnen gaan ontwikkelen als verkoper in de door u aangeboden functie.

In ons telefoongesprek heb ik u aangegeven dat ik momenteel werkzaam ben voor een verkoopbedrijf dat zich richt op telefonisch verkopen, maar ik ben het beste op mijn plek als ik één op één met een klant spreek. Bij mijn huidige werkgever werk ik wel met plezier maar ik mis de uitdaging in het vak als verkoper zijnde. Ik heb vergaande interesse in de functie van verkoper bij uw bedrijf en heb ik denk de juiste persoon te zijn die voldoet aan de omschrijving. Het taken pakket dat u heeft omschreven in de vacature heb ik al wel ervaring mee bij mijn huidige werkgever.

In mijn werk ben ik heel vriendelijk en ik werk nauwkeurig zodat de klanten de beste service krijgen bij de verkoop. Ik heb als verkoper altijd zelfstandig gewerkt maar ik zou het wel prettig vinden als er ervaringen worden gedeeld met mede verkopers. Daarnaast beschik ik over uitstekende communicatieve vaardigheden. Verder beheers ik naast de Nederlandse taal ook de Engelse en Duitse taal.

Voor verdere persoonlijke informatie over mijn opleidingen en mijn werkervaringen wil ik u graag verwijzen naar mijn curriculum vitae. In een persoonlijk gesprek zal ik graag nog een keer toelichting willen  geven op mijn sollicitatie.
Ik zie uw reactie met veel belangstelling tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Je naam (voluit)

Bijlage: curriculum vitae

Op zoek naar een voorbeeld CV? kijk hier

Advertentietip