Een voorbeeld Sollicitatiebrief apotheekassistent. Deze brief kunt u als voorbeeld gebruiken om een goede apotheekassistent sollicitatiebrief te kunnen schrijven.

Advertentietip

Eigen naam (voluit of afkorting van de voorletters)
Adres
Postcode en WOONPLAATS (altijd volledig in hoofdletters)

Naam geadresseerd bedrijf
Naam van de ontvanger van de brief (t.a.v. Is hierbij niet noodzakelijk er voor te zetten)
Adres van de geadresseerde
Postcode en STANDPLAATS (altijd volledig in hoofdletters)

Plaats, datum van schrijven van de sollicitatiebrief (Amersfoort, 5 januari 2018)

Betreft: vacature apotheekassistent

Geachte heer/mevrouw naam van de ontvanger van de brief (Geachte meneer Oostenbrink)

In de Telegraaf van zaterdag 3 januari jl. las ik met veel belangstelling uw advertentie voor de openstaande functie van apotheekassistent. Het lijkt mij een uitdagende functie waarbij verantwoordelijkheid voorop staat. Via dit schrijven wil ik mij graag aan u voorstellen als kandidaat voor de functie van apotheekassistent.

In de vacature staat vermeld dat u op zoek bent naar een apotheekassistent met minimaal één jaar werkervaring. Ik beschik over voldoende werkervaring, ik werk namelijk al 15 jaar bij de ziekhuisapotheek in Amersfoort. Daarnaast beschik ik ook over de gevraagde diploma’s om het werk van apotheekassistent goed uit te kunnen voeren. Wekelijks school ik mij bij met verschillende cursussen om op de hoogte te blijven van de gezondheidsrisico’s en om mensen in de apotheek voorlichting te geven over het gebruik van medicijnen. Ik ben flexibel, leergierig en dynamisch en dat strookt exact met de gevraagde eisen in uw vacature. Ik solliciteer op de functie van apotheekassistent bij uw apotheek omdat ik toe ben aan een nieuwe uitdaging.

Als apotheekassistent vind ik het belangrijk dat alles op orde is en de apotheek netheid uitstraalt. Ik werk altijd heel nauwkeurig en dat vindt ik tevens belangrijk in de dienstverlening. Daarnaast kan ik uitstekend zelfstandig werken maar ik kan ook enorm goed in teamverband functioneren. Naast al het voorgaande beschik ik over goede communicatieve vaardigheden in zowel woord als schrift. Al met al denk ik een perfecte aanvulling te zijn voor uw team apothekers en apotheekassistenten.

Voor meer informatie over mijn ervaring en werkzaamheden verwijs ik u graag naar mijn curriculum vitae. Uiteraard ben ik geheel bereid het een en ander in een persoonlijk gesprek te verduidelijken. Ik vertrouw erop dat u mij voor een gesprek uitnodigt.

Met vriendelijke groet,

Je naam (voluit)

Bijlage: curriculum vitae

Advertentietip