Een voorbeeld sollicitatiebrief receptioniste. Deze brief kunt u als voorbeeld gebruiken om een goede receptioniste sollicitatiebrief te kunnen schrijven.

Advertentietip

Wilma Onstijn
Kerkenpad 45
7899 PP Rotterdam

Scholengemeenschap de Paal
t.a.v. Meneer de Heer
Korte bosstraat 158
7895 PU Krimpen aan de Lek

Plaats, datum van schrijven van de sollicitatiebrief (Rotterdam, 25 maart 2018)

Geachte Meneer de Heer,

Graag wil ik hierbij solliciteren naar de functie van receptioniste bij Vlaarzand Greveling. Tot mijn verbazing lag uw vacature vanmiddag bij mij in de brievenbus. Ik weet nog niet wie deze voor mij heeft uitgeknipt, maar ik ben deze persoon zeker dankbaar. De functie die u aanbiedt past perfect bij mij.

Ik zal mij eerst kort voorstellen. Mijn naam is Wilma Onstijn, 41 jaar en met mijn man en drie kinderen woonachtig in Amsterdam. De laatste zestien jaren ben ik huismoeder geweest. Ik wilde er zijn voor mijn kinderen wanneer zij uit school kwamen en heb mij altijd ingezet om mijn kinderen op te voeden tot nette pubers. Nu het daadwerkelijk pubers zijn, en geen moeder meer nodig hebben om hen op te vangen na school, wil ik weer parttime aan de slag als receptioniste.

Na de middelbare school heb ik de opleiding Administratief Medewerker gevolgd aan het MBO in Haarlem. In mijn laatste jaar mocht ik stage lopen bij Tandartsenpraktijk Kiezel Vier. Deze praktijk bood mij een vaste baan aan en na het behalen van mijn diploma ben ik hier dan ook gaan werken als receptioniste. Ik heb dit tot aan mijn eerste zwangerschap met veel plezier gedaan.

Mijn twee zoons en dochters zijn inmiddels allemaal van de basisschool af en nu zij geen moeder meer nodig hebben om ieder moment van de dag thuis te zijn begint het toch te kriebelen. Mijn kinderen blijven vaak weg van huis en dan voelt het toch wat stil aan. Ik ben dan ook op zoek naar een leuke uitdaging en wil deze parttime aangaan. Uw onderneming omschrijft een parttime functie die perfect bij mij past, vooral omdat ik hier al mijn passie in kan leggen.

Ik heb een klantvriendelijke, open en eerlijke instelling en pas mij gemakkelijk aan in de meest uiteenlopende situaties. Ik kan goed overweg met diverse computerprogramma’s en pak alle taken met beide handen aan. Graag zou ik u meer vertellen over wat ik u als receptioniste te bieden heb, tijdens een kennismaking op uw locatie.

Met vriendelijke groet,

Wilma Onstijn

Bijlage: curriculum vitae

Sollicitatiebrief callcenter wat voor u?

Advertentietip