Een voorbeeld sollicitatiebrief politieagent. Deze brief kunt u als voorbeeld gebruiken om een goede politieagent sollicitatiebrief te kunnen schrijven.

Advertentietip

Eigen naam (voluit of afkorting van de voorletters)
Adres
Postcode en WOONPLAATS (altijd volledig in hoofdletters)

Naam geadresseerd bedrijf
Naam van de ontvanger van de brief (t.a.v. Is hierbij niet noodzakelijk er voor te zetten)
Adres van de geadresseerde
Postcode en STANDPLAATS (altijd volledig in hoofdletters)

Plaats, datum van schrijven van de sollicitatiebrief (Eindhoven, 9 april 2016)

Betreft: vacature politieagent

Geachte heer/mevrouw naam van de ontvanger van de brief (Geachte meneer De Cock)

Tijdens de bijeenkomst van beroepsoriëntatie politie heb ik enorm veel informatie gekregen over het werken als politie agent. Nadat ik alle informatie in alle rust nog eens aandachtig door gelezen had was ik nog enthousiaster geworden over het beroep politie agent. Graag wil ik via deze sollicitatiebrief aan u kenbaar maken en u overtuigen waarom ik van toegevoegde waarde kan zijn voor de politie

De meest belangrijke reden dat ik solliciteer bij de politie is dat ik graag wil werken als surveillerende agent en om de reden dat ik bij wil dragen aan een veiliger Nederland. De politieopleiding van een politie agent spreekt mij ook aan. Ik ben er van overtuigd dat ik een goede politie agent kan worden wanneer ik alle facetten van de opleiding heb door lopen en behaald.

U treft in mij een leergierig persoon en een persoon die een stevige en stabiele persoonlijkheid heeft. Verder heb ik een ruime teamgeest en heb heel veel discipline, ook ben ik integer en betrouwbaar allemaal eisen die voldoen aan het eisenpakket van een politie agent.
Meer informatie over mijn diploma’s, opleidingen en werkervaring vind u in de bijgevoegde curriculum vitae.

Ik hoop dat u mij wilt uitnodigen en doormiddel van een persoonlijk gesprek wil ik u graag uitleggen waarom ik de juiste kandidaat voor u bent.

 

Met vriendelijke groet,

Je naam (voluit)

Bijlage: curriculum vitae

Hier ook een voorbeeld van een sollicitatiebrief wijkagent

Advertentietip