opbouw sollicitatiebrief

Om een goede indruk te maken is de opbouw van je sollicitatiebrief zeer belangrijk. Je sollicitatiebrief moet er verzorgd uit zien om kans te maken op die ene baan. Besteed dus altijd extra tijd aan een goede opbouw. Hieronder vindt u de 8 punten waar de opbouw sollicitatiebrief aan moet voldoen.

1. Links boven komt uw adres
Eigen naam (voluit of afkorting van de voorletters)
Adres
Postcode en WOONPLAATS (altijd volledig in hoofdletters)

2. Hieronder komt altijd het adres van het bedrijf incl. ontvanger
Naam geadresseerd bedrijf
Naam van de ontvanger van de brief (t.a.v. Is hierbij niet noodzakelijk er voor te zetten)
Adres van de geadresseerde
Postcode en STANDPLAATS (altijd volledig in hoofdletters)

3. Opening van de sollicitatiebrief
Geachte heer/mevrouw naam van de ontvanger van de brief (Geachte mevrouw Schoonhoven) Om  mijn opleiding met een goed resultaat af te ronden moet ik een praktijk stage lopen die aansluit bij mijn opleiding. Middels deze brief wil ik u gemotiveerd voorstellen als eventuele kandidaat voor een stage van commercieel medewerker.
De opening is de volgende stap. In de opening geef je aan waarom je precies solliciteert. Daarnaast leg je uit waar je de vacature bent tegengekomen. Indien je contact hebt opgenomen met het bedrijf voor informatie dan geef je dat ook hier in de opening aan. Bekijk ook onze voorbeeld openingszinnen voor een sollicitatiebrief.

4. Uw motivatie waarom u op deze baan solliciteert.
Op dit moment ben ik werkzaam voor een thuiszorg instelling waar ik de administratie voor verzorg met meerdere collega’s. Ik hou mij voornamelijk bezig met de cliënten administratie en daarnaast draag ik zorg voor het factureren van hulpmiddelen in de zorg. Aangezien ik ambitieus ben ingesteld en bij mijn huidige werkgever geen plek is voor een nieuwe uitdaging wil ik mijn horizon verbreden en heb ik besloten om verder te kijken. De omschrijving van uw vacature past precies bij mijn ambities en  het geeft mij een nieuwe uitdaging in het administratieve vak.

5. Argumentatie, waarom wilt u graag deze functie?
Bij het lezen van de advertentie werd ik meteen razend enthousiast en ik wist zeker dat dit een mooie kans voor mij kan worden om ook daadwerkelijk nog verder door te groeien in het vak als fietsenmaker. Ik kan goed samenwerken met mijn huidige collega, toch mis ik de uitdaging doordat de meest complexere werkzaamheden worden uitgevoerd door mijn huidige collega. Ik ben een jonge fietsenmaker die zich wil door ontwikkelen en ik zou zelf graag zelfstandig willen werken. Zoals ik al eerder aangegeven heb ben ik een harder werker die niet opgeeft als een klus niet lukt. Daarnaast ben ik vriendelijk en heel collegiaal ingesteld en ik vind het dan ook niet erg om in de avonduren te werken.

6. Een goede afsluiting van uw sollicitatiebrief
In bijgevoegd curriculum vitae vindt u verdere persoonlijke informatie over mijn behaalde diploma’s en mijn werkervaringen gedurende de afgelopen jaren. In een persoonlijk gesprek zou ik graag mijn motivatie aan u verder willen toelichten. Ik zie graag uw reactie tegemoet.

7. Het ondertekenen van de sollicitatiebrief.
Met vriendelijke groet,
Je naam (voluit)

8. De juiste referenties en bijlage.
Bij de sollicitatiebrief is de laatste stap de bijlage. Voeg een goede verzorgde CV toe eventueel aangevuld met referenties.

Advertentietip