Een voorbeeld sollicitatiebrief voor de serveerster. Deze brief kunt u als voorbeeld gebruiken om een goede sollicitatiebrief serveerster te kunnen schrijven.

Advertentietip

Eigen naam
Adres
Postcode en WOONPLAATS

Naam geadresseerd bedrijf
Naam van de ontvanger van de brief
Adres van de geadresseerde
Postcode en STANDPLAATS

Groningen, 04 oktober 2020

Betreft: vacature serveerster

Geachte heer/mevrouw naam van de ontvanger van de brief (Geachte mevrouw De Kroeg)

Afgelopen week 29 september jl. ben ik bij uw restaurant naar binnen gelopen na het zien van de vacature voor serveerster voor in de avonduren en in het weekend. Ik heb toen kort met u gesproken en heb mij interesse in de openstaande vacature toen al aan u laten blijken. U gaf aan dat er via een brief gesolliciteerd kon worden op de vacature voor serveerster.
Met deze sollicitatiebrief wil ik u dan ook graag mijn interesse nog een keer bevestigen en mijn motivatie overbrengen waarom ik geschikt ben voor de invulling van de vacature.

Op heden studeer ik nog voor mijn opleiding aan de hogeschool van Groningen en in de tijd die ik vrij heb wil ik graag een parttime baan hebben die past in het schema met mijn opleiding. De functie van serveerster past goed bij mijn opleiding omdat het werk voornamelijk in de avond uren en in het weekend is en daarnaast ben ik ook beschikbaar in school vakanties.

De functie spreekt mij aan omdat ik dan naast mijn opleiding werkervaring kan op doen en mij persoonlijk kan ontwikkelen. Het restaurant van u ken ik redelijk goed en ik ken ook een paar van uw werknemers die er werken in de keuken, bediening of achter de bar. Ik ben een harder werkster die graag doorzet en goed in teamverband kan werken. Daarnaast ben ik vriendelijk ingesteld en ben ik communicatief sterk. Ik ben ook collegiaal ingesteld en vind het niet erg om een extra dienst te draaien zolang mijn studie er maar niet onder gaat lijden.

Voor verdere persoonlijke informatie over mijn opleidingen en mijn werkervaringen wil ik u graag verwijzen naar mijn curriculum vitae. In een persoonlijk gesprek zal ik graag nog een keer toelichting willen geven op mijn sollicitatie. Ik zie uw reactie met veel belangstelling tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Je naam (voluit)

Bijlage: curriculum vitae

Advertentietip