Een voorbeeld sollicitatiebrief bibliothecaris. Deze brief kunt u als voorbeeld gebruiken om een goede bibliothecaris sollicitatiebrief te kunnen schrijven.

Advertentietip

Eigen naam (voluit of afkorting van de voorletters)
Adres
Postcode en WOONPLAATS (altijd volledig in hoofdletters)

Naam geadresseerd bedrijf
Naam van de ontvanger van de brief (t.a.v. Is hierbij niet noodzakelijk er voor te zetten)
Adres van de geadresseerde
Postcode en STANDPLAATS (altijd volledig in hoofdletters)

Plaats, datum van schrijven van de sollicitatiebrief (Eindhoven, 24 maart 2018)

Betreft: vacature bibliothecaris

Geachte heer/mevrouw naam van de ontvanger van de brief (Geachte meneer Kluun)

In het dagblad van Eindhoven las ik met veel bewondering uw advertentie voor de openstaande vacature van bibliothecaris bij de Centrale Bibliotheek in Eindhoven. Ik ben een enthousiaste en vaardige archivaris, die toe is aan een nieuwe uitdaging. Graag solliciteer ik daarom naar de functie van bibliothecaris bij de Centrale Bibliotheek van Eindhoven.

De voorbije jaren heb ik als archivaris ervaring opgedaan bij de Gemeente Eindhoven. Nu ben ik toe aan de volgende stap in mijn carrière en met mijn vooropleiding past de functie van bibliothecaris bij mij als gegoten. Na mijn MBO studie Informatiedienstverlening ben ik direct gaan werken als archivaris bij de Gemeente Eindhoven. Mijn ultieme droom is om te werken bij de Centrale Bibliotheek van Eindhoven, want boeken en informatie zijn mijn passies.

Tijdens mijn baan bij de Gemeente Eindhoven heb ik een deeltijd HBO studie gevolgd in de richting Informatiedienstverlening en Management. Tijdens deze deeltijdstudie heb ik enkele avonden een verplichte stage gelopen bij de Universiteitsbibliotheek van Eindhoven. Hier ontdekte ik dat werken als bibliothecaris mij op het lijf is geschreven.

U treft in mij als persoon een leergierige jongeman, die zorgvuldig en nauwkeurig te werk gaat en uitstekend kan samenwerken met collega bibliothecarissen Daarnaast ben ik dienstverlenend ingesteld en ben ik heb een brede interesse in algemene informatie. Ik zou mij graag willen specialiseren op een bepaald gebied, zodat ik de bibliotheekklanten goed te woord kan staan over een bepaald onderwerp. Ik denk dan in de richting van geschiedenis of rechten.

Voor verdere persoonlijke informatie over mijn behaalde diploma’s, cursussen en andere werkervaringen verwijs ik u graag naar mijn bijgevoegde curriculum vitae. Graag zou ik u in een gesprek gemotiveerd mijn sollicitatie toelichting.
Met belangstelling zie ik uw antwoord tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Je naam (voluit)

Bijlage: curriculum vitae

Advertentietip