Een voorbeeld sollicitatiebrief Accountmanager. Deze brief kunt u als voorbeeld gebruiken om een goede Accountmanager sollicitatiebrief te kunnen schrijven.

Advertentietip

Eigen naam (voluit of afkorting van de voorletters)
Adres
Postcode en WOONPLAATS (altijd volledig in hoofdletters)

Naam geadresseerd bedrijf
Naam van de ontvanger van de brief (t.a.v. Is hierbij niet noodzakelijk er voor te zetten)
Adres van de geadresseerde
Postcode en STANDPLAATS (altijd volledig in hoofdletters)

Plaats, datum van schrijven van de sollicitatiebrief (Amsterdam, 16 januari 2019)

Betreft: vacature accountmanager

Geachte heer/mevrouw naam van de ontvanger van de brief

Graag wil ik hierbij solliciteren naar de functie van accountmanager bij Intersales van der Stadt.
Deze vacature werd mij aangeboden voor het UWV, door mijn jobcoach, en ik ben direct enthousiast geraakt over uw vacature.

Mijn naam is Pieter de Boer. Ik ben 32 jaar en woonachtig in Amsterdam. Momenteel ontvang ik een WW-uitkering en hier wil ik zo snel mogelijk vanaf. Ik ben iemand die de handen graag uit de mouwen steekt en het thuis zitten begint me te frustreren.
Uw vacature spreekt mij erg aan, vooral omdat ik het erg aangenaam vind om direct met klanten in contact te staan.

Na de middelbare school heb ik de opleiding commerciële economie gevolgd op MBO niveau 4. Vervolgens ben ik naar de Hogeschool in Amsterdam gegaan om daar de opleiding HBO Management te volgen. Accountmanagement was hier een groot onderdeel van.
Tijdens de opleiding heb ik diverse langere stages mogen lopen, waarbij ik kennis heb mogen maken met diverse vlakken binnen het management. Het accountmanagement sprak mij hierbij het meeste aan. Na de opleiding heb ik bijna acht jaar als accountmanager gewerkt bij Zeldon Haarlem. Helaas moest ik hier vertrekken wegens een reorganisatie.

Uw onderneming spreekt mij aan, omdat het mij bekend is dat u zich inzet voor uw klanten. Tegenwoordig zijn er nog maar weinig ondernemingen die de service daadwerkelijk om de klanten laat draaien, en dit is zonde. Ik ben dan ook blij dat er nog wel dergelijke bedrijven zijn, en graag zou ik mij hierom bij uw onderneming aan willen sluiten.

Ik heb een open en representatieve uitstraling, ik zet mij optimaal in om voortdurend een 100% klanttevredenheid te bereiken en ik strek de servicemogelijkheden graag zo ver mogelijk uit om de klanten goed van dienst te zijn.
Bij mij is klant nog ‘ouderwets’ koning, en dit vind ik belangrijk. Ik zou dit graag eens toelichten tijdens een sollicitatiegesprek.

Met vriendelijke groet,

Pieter de Boer

Bijlage: curriculum vitae

Advertentietip