Een voorbeeld sollicitatiebrief instellingskok. Deze brief kunt u als voorbeeld gebruiken om een goede instellingskok sollicitatiebrief te kunnen schrijven.

Eigen naam
Adres
Postcode en WOONPLAATS

Naam geadresseerd bedrijf
Naam van de ontvanger van de brief
Adres van de geadresseerde
Postcode en STANDPLAATS

Hoorn, 04 oktober 2018

Betreft: vacature instellingskok

Geachte heer/mevrouw naam van de ontvanger van de brief (Geachte meneer Jurgens)

In het weekblad van Hoorn heb ik op de vacaturepagina gelezen dat uw instelling een vacature heeft openstaan voor een instellingskok voor en fulltime baan. Bij het lezen van de vacature werd ik meteen aangetrokken door de instelling en de bijhorende functieomschrijving. Met deze brief wil ik u overtuigen met mijn motivatie en interesse voor de openstaande functie van instelling kok bij uw instelling.

De afgelopen jaren heb ik gewerkt als kok in diverse eetgelegenheden en ben nu alweer 4 jaar werkzaam bij het verzorgingscentrum de Hoorn in het centrum van Hoorn. Door de aankomende sluiting van het verzorgingscentrum ben ik genoodzaakt om een nieuwe uitdaging te vinden, die past bij mijn werkervaring als kok. Door mijn werkervaring als instellingskok was ik blij verrast dat uw instelling een vacature heeft openstaan voor een kok.

Ik heb als instellingskok werkervaring in de keuken van een instelling en heb de volgende taken altijd mogen uitvoeren; het plannen van de werkzaamheden per dag, inkopen, voorraad bijhouden, leidinggeven, bewaken van de kwaliteit en het bijwerken van de keuken administratie. Het geen wat mij als instelling kok elke dag weer motiveert zijn de blije gezichten van de bewoners van de instelling wanneer ze weer heerlijk hebben genoten van het eten dat uit de keuken komt.
Als u mij zou vragen hoe ik mezelf zou omschrijven is dat ik een gemotiveerde kok ben met de juiste instelling die nodig is bij een instellingskok. Verder ben ik vriendelijk in de omgang met zowel collega’s als de bewoners van de instelling. Ik ben gemotiveerd en ik wil elke dag optimaal presenteren als instelling kok.

Voor verdere persoonlijke informatie over mijn gevolgde opleidingen, behaalde diploma’s en andere werkzaamheden verwijs ik u graag naar mijn curriculum vitae. Graag zou ik u in een persoonlijk gesprek een toelichting geven op mijn sollicitatie. Met belangstelling zie ik uw antwoord tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Je naam (voluit)

Bijlage: curriculum vitae

Advertentietip