Sollicitatiebrief maatschappelijk werker

Een voorbeeld sollicitatiebrief maatschappelijk werker. Deze brief kunt u als voorbeeld gebruiken om een goede maatschappelijk werker sollicitatiebrief te kunnen schrijven. Nog meer tips op een rij!

Eigen naam (voluit of afkorting van de voorletters)
Adres
Postcode en WOONPLAATS (altijd volledig in hoofdletters)

Naam geadresseerd bedrijf
Naam van de ontvanger van de brief (t.a.v. Is hierbij niet noodzakelijk er voor te zetten)
Adres van de geadresseerde
Postcode en STANDPLAATS (altijd volledig in hoofdletters)

Plaats, datum van schrijven van de sollicitatiebrief (Lopik, 17 november 2018)

Betreft: vacature maatschappelijk werker

Geachte heer/mevrouw naam van de ontvanger van de brief (Geachte mevrouw van Ieperen)

Naar aanleiding van uw advertentie in de Zenderstreek van woensdag 12 november jl. solliciteer ik hierbij naar de functie van maatschappelijk werker. Direct na het lezen van de openstaande vacature ben ik vol enthousiasme begonnen met het schrijven van deze sollicitatiebrief. Ik wil u er graag van overtuigen dat ik de geschikte persoon ben voor de openstaande functie.

Op dit moment ben ik ruim 5 jaar werkzaam als maatschappelijk werker bij stichting oorlog slachtoffers in Doorn. Ik begeleid daar slachtoffers die in de verschillende oorlogsgebieden gewerkt hebben. Ik ben daardoor professioneel getraind in het omgaan met complexe problematiek. Wat mij aanspreekt in bovenstaande functie, is de doelgroep. Ik heb in het verleden als eens met bootvluchtelingen gewerkt, en dat is mij toen uitermate goed bevallen. Ik kijk ernaar om deze mooie ervaring opnieuw in te zetten ten behoeve van deze mensen.

In mijn huidige functie vind ik op dit moment geen verdere uitdagingen en daarom vind ik nu het juiste moment om bij u te solliciteren. Persoonlijke ontwikkeling en uitdaging vinden als maatschappelijk werker vind ik belangrijk en ik weet zeker dat ik bij uw organisatie weer de uitdaging zal gaan vinden en mij persoonlijk nog verder kan gaan ontwikkelen.
Tenslotte beschik ik over goede persoonlijke eigenschappen zoals ambitieus, creativiteit en doorzettingsvermogen en ben ik in staat om zowel in teamverband als zelfstandig te werken.

In bijgevoegd curriculum vitae vindt u meer informatie over mijn opleidingen, diploma’s en werkervaringen. In een persoonlijk gesprek motiveer ik graag waarom ik gesolliciteerd heb bij u. Met belangstelling zie ik uw antwoord tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Je naam (voluit)

Klik hier om de sollicitatiebrief maatschappelijk werker voor 1 euro te downloaden