Sollicitatiebrief onderwijsassistent

Een voorbeeld sollicitatiebrief onderwijsassistent. Deze brief kunt u als voorbeeld gebruiken om een goede sollicitatiebrief Onderwijsassistent  te kunnen schrijven. Nog meer tips op een rij!

Eigen naam (voluit of afkorting van de voorletters)
Adres
Postcode en WOONPLAATS (altijd volledig in hoofdletters)

Naam geadresseerd bedrijf
Naam van de ontvanger van de brief (t.a.v. Is hierbij niet noodzakelijk er voor te zetten)
Adres van de geadresseerde
Postcode en STANDPLAATS (altijd volledig in hoofdletters)

Plaats, datum van schrijven van de sollicitatiebrief (Eindhoven, 04 maart 2018)

Betreft: vacature onderwijsassistent

Geachte heer/mevrouw naam van de ontvanger van de brief (Geachte mevrouw Kaptein)

Bij het lezen van de vacature op uw school de Viool voor onderwijsassistent, was ik meteen enthousiast en besloot ik direct te reageren middels deze sollicitatiebrief. De functieomschrijving voor de openstaande vacature op uw school sluit goed aan bij mijn persoonlijke wensen en behoeftes om als onderwijsassistent aan de slag te gaan.

Ik heb mij al verder verdiept in uw scholengemeenschap en ben na het lezen van de vacature meteen gaan kijken op uw internetsite om meer informatie te krijgen over uw school de Viool. Op de internetsite werd ik meteen enthousiast van de manier van lesgeven en het persoonlijk werken met leerlingen om de kwaliteiten van de leerlingen apart te ontwikkelen.

Ik ben net afgestudeerd als onderwijsassistent op het MBO aan het Nouvelle college te Eindhoven. Ik ben dan ook zeer gemotiveerd om aan de slag te gaan als onderwijsassistent, ondanks dat ik nog weinig ervaring heb in de functie van onderwijsassistent denk ik de functie goed uit te kunnen oefenen.

In mijn studie periode ben ik vol zelfvertrouwen begonnen om een goede onderwijsassistent te worden en dit heb ik meerdere keren gehoord bij de scholen waar ik stage heb gelopen. Ik ben als persoon heel besluitvaardig, communicatief sterk en kan goed met kinderen overweg. Als onderwijsassistent vindt ik het belangrijk dat er goed samengewerkt word met alle leraren, om zo tot een succesvol lesprogramma te komen voor de kinderen die er op school zitten.

Voor verdere persoonlijke informatie over mijn behaalde diploma’s en andere werkzaamheden verwijs ik u graag naar mijn curriculum vitae. Graag zou ik u in een persoonlijk gesprek een toelichting geven op mijn sollicitatie.
Met belangstelling zie ik uw antwoord tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Je naam (voluit)

Bijlage: curriculum vitae

klik hier om twee sollicitatiebrieven onderwijsassistent te downloaden

Advertentietip